RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO China promite să nu mai construiască centrale pe cărbune în străinătate

China ar intenționa să stopeze construirea de noi centrale pe cărbune în străinătate, în cadrul luptei împotriva modificărilor climatice, a susținut preşedintele chinez Xi Jinping în intervenția sa la Adunarea Generală a ONU, relatează AFP și The Guardian.

Liderul chinez a făcut acest anunţ în urma unor cereri în acest sens ale unor organizaţii de apărarea mediului.

”China îşi va consolida susţinerea altor ţări, în vederea favorizării energiilor verzi şi cu puţin carbon şi nu va construi noi centrale pe cărbune în străinătate”, a anunţat el marţi, într-un discurs preînregistrat.

ONG-uri au îndemnat Beijingul să înceteze să maifinanţeze acest tip de proiecte. Emisarul american în lupta împotriva modificărilor climatice John Kerry a mers mai departe, în cadrul unei vizite în China, la începutul lui septembrie, avertizând că o continuare a construirii unor centrale pe cărbune în ţări din Asia riscă să aneantizeze eforturi mondiale în lupta împotriva încălzirii globale.

  

John Kerry le-a cerut atunci oficialilor chinezi să înceteze definitiv să mai construiască astfel de centrale pe cărbune, ”pentru a nu ruina capacitatea lumii de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050”.

Xi Jinping a reafirmat, totdată, angajamentele chineze,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România va intra în Schengen pe cale aeriană și maritimă în martie 2024. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Redacția

Vouchere de vacanță pentru toți angajații din domeniul public. Iohannis a semnat decretul

Redacția

FOTO Ceremonie fastuoasă la Cotroceni: aproape tot guvernul, prezent la promulgarea de către președinte a legilor educației, criticate dur de experți. Iohannis: Legile nu vor rezolva problemele dacă nu vor fi puse în aplicare

Redacția
Încarcă...