NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

VIDEO | Cea mai mare rachetă a NASA pleacă astăzi spre Lună. Unde puteți urmări în direct lansarea misiunii Artemis 1

NASA va lansa astăzi cea mai puternică rachetă pe care a fabricat-o vreodată și o va trimite pe lună, în cadrul misiunii Artemis 1. În vârful rachetei se va afla o capsulă care se va roti în jurul Lunii și se va întoarce la sol. Misiunea nu va avea echipaj uman, dar va testa toate sistemele care vor fi folosite de viitorii astronauți ai programului Artemis. Dacă totul merge bine, primul echipaj ar trebui să ajungă pe Lună în 2025.

Cum se va desfășura lansarea O animație digitală făcută de NASA arată cum ar trebui să meargă lucrurile, la prima lansare din programul Artemis.

Primele două minute și jumătate ridică Artemis de la sol și dau impulsul necesar.

Urmează alte șase minute de accelerare către orbită. Apoi va fi declanșată treapta a doua, pentru a împinge capsula Orion mai sus.

Advertisements
  

După ce specialiștii NASA vor observa că toate sistemele merg, treapta a doua se va aprinde și va împinge Orion departe de Pământ. Va dura mai multe zile până când racheta va ajunge la destinație, potrivit CNN.com.

Advertisements

Lansarea „megarachetei” NASA spre lună va avea loc la ora locală 08:33 (15:33 ora României).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Austria va impune restricții severe pentru persoanele nevaccinate. Amenzile ajung la 3600 de euro

Redacția

VIDEO | Panică în zona centralei nucleare Zaporojie. Oamenii iau cu asalt șoselele pentru a fugi din calea bombardamentelor

Redacția

Alertă de securitate. Președintele Biden și prima doamnă, evacuați de angajații Secret Service. Ce s-a întâmplat în apropierea casei de vacanță în care se aflau cei doi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site