RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vezi care sunt elevii din Pașcani care au obținut 10 la BAC

La nivelul județului Iași, s-au prezentat la examen un număr de 5 478 candidați, procentul de promovabilitate fiind de 56,06%, înainte de contestații. 15 candidați au obținut medii de 10. Este vorba despre 5 elevi de la Colegiul Național, 5 elevi de la Colegiul C. Negruzzi , 2 de la Colegiul M. Sadoveanu Pașcani și câte 1 elev de la Liceul V. Alecsandri, Colegiul E. Racoviță și Colegiul M. Eminescu

Cei doi elevi din Pașcani care au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat sunt Cristiana Dumea (fiica consilierului local Eduard Dumea) și Irina Amariței, ambele de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” și totodată colege de clasă.

La polul opus, 2 407 candidați nu au obținut medii peste 6. Dintre aceștia, 315 au obținut totuși medii peste 5 (5,75% dintre candidați), ceea ce nu le-a permis să promoveze examenul. De asemenea, 10,31% dintre candidați au obținut medii între 9 și 10 (565 candidați). La matematică, la proba E (c) s-au obținut 210 note de 10, iar la limba română, la proba E (a), 100 de elevi au obținut note de 10.

  

« Tendința ascendentă a procentului se explică prin seriozitatea și responsabilitatea dovedite de absolventi în pregătirea examenului, absența celor care erau slab pregătiți, dar și prin notarea mai severă și riguroasă pe parcursul clasei a XII-a. Se observă numărul mare de notre între 9-10, semn al bunei pregătiri a unor absolvenți, cât și al posibilității subiectelor propuse de a fi rezolvate perfect de către elevii conștiincioși. După cum am anticipat, proba de matematică M2 a ridicat probleme pentru absolvenții de filieră tehnologică, deci se impune o reconsiderare a disciplinelor relevante în vederea susținerii bacalaureatului pentru acest domeniu (procentul notelor peste 5 fiind de 31,32% la M2, față de 83,08% la M1). Condițiile corecte și egale pentru toți candidații, organizarea riguroasă a examenului, pregătirea mai temeinică, tendința spre o recredibilizare autentică a cestui examen ar fi notele dominante și concluziile pentru sesiunea de față. » a declarat prof. Dr. Camelia Gavrilă, inspector școlar general.

Prezența camerelor de luat vederi a descurajat fraudarea, la nivelul celor 19 centre de examen fiind eliminați numai 7 candidați la probele scrise. Aceștia au pierdut dreptul de a susține examenul de bacalaureat în următoarele 2 sesiuni.

Contestațiile se depun luni, 9 iulie, în intervalul 8.00-12.00, la secretariatele liceelor unde s-a susținut proba. Tezele vor fi reevaluate în alt județ, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în ziua de 13 iulie 2012.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Medie de minimum 5 pentru admiterea la liceu

Redacția

Ora de educaţie sanitară ar putea fi obligatorie din toamnă la toate clasele

Redacția

Amplă campanie umanitară la Colegiul „Unirea” pentru refugiații din Ucraina. Directorul școlii invită comunitatea să participe la inițiativă! (Foto)

Iulia Huțanu
Încarcă...