NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vestea care îi va întrista pe elevi. Vor trebui să recupereze ziua liberă de pe 23 ianuarie

Elevii şi profesorii vor fi nevoiţi să recupereze orele pe care le-au pierdut în ziua de luni, 23 ianuarie, chiar dacă a fost dată ca fiind liberă de către guvern. Acest lucru se datorează faptului că programa şcolară aco­perea şi ziua de luni ca fiind una în care se fac cursuri. Prin urmare, şcolile vor trebui să găsească o soluţie prin care materiile care trebuiau să fie predate pe data de 23 ianua­rie să fie la zi cu lecţiile.

 

Chiar dacă Guvernul a hotărât să prelungească weekend-ul şi să unească zilele libere cu sărbătoarea Micii Uniri, elevii vor face ore suplimentare pentru a le recupera pe cele pierdute.

  

Inspectorul şcolar Sabina Manea a declarat că „fiecare şcoală va stabili în Consiliul de Adminis­traţie modul în care se vor recupera orele“.

Prin urmare, acest sistem este acelaşi cu cel adoptat pentru zilele în care orele au fost amânate din cauza zăpezii. 

Advertisements
Advertisements

În total, până în prezent, anul acesta elevii din mediul rural din judeţ au pierdut şase ore de curs, iar cei de la oraş trei, în toate aceste cazuri Consiliul de Administraţie al fiecărei şcoli în parte hotărând modul în care s-au recuperat orele. Unele şcoli din judeţ au decis deja ca ziua de 23 ianuarie să fie recuperată într-o singură zi, mâine, când acolo se vor face cursuri.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Structura anului școlar 2021-2022. Vacanța de Crăciun va fi mai lungă

Redacția

Activităţi pregătite de Colegiul “Unirea” Paşcani în săptămâna “Şcoala Altfel”

Ema Roman

,,Cetăţeni activi şi in vacanţă”: Elevii pășcăneni, instruiți în acordarea primului ajutor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site