NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Verificările celor de la Apele Române în zona puțurilor de captare de la Moțca!

Administrația Bazinală de Apă Siret – Sistemul Hidrotehnic Pașcani a organizat ieri un control complex privind albia râului Moldova și asigurarea resurselor aferente de pe tronsonul pod Timișești – Verșeni.
Prin intermediul unui comunicat de presă ne-au fost transmise astăzi concluziile. Iată care sunt acestea:
În perioada 12-15 iunie 2020, reprezentanții Administrației Bazinale de Apa Siret – Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani, au efectuat un control complex privind albia râului Moldova și asigurarea resurselor de apă aferente de pe tronsonul pod Timișești – Verșeni.
În cadrul acestui control s-a verificat modul cum se efectuează:

  • Exploatarea agregatelor minerale din albia râului Moldova conform reglementarilor stabilite în autorizațiile de gospodărire a apelor
  • Asigurarea surselor de apă amplasate pe acest tronson (dren nou și vechi Timișești, fronturile de captare a apei subterane Moțca și Verșeni)
  • Asigurarea cerințelor de apă pentru municipiile Iași si Pașcani și a localităților situate pe traseul conductelor transport a apei către aceste destinații.
    În urma acestor verificări, nu s-au constatat exploatări de agregate minerale ilegale (nereglementate) din albia râului Moldova și nici alte activități care să afecteze scurgerea normală a apelor râului Moldova pe acest sector. Pe fondul precipitațiilor din ultimul timp, râul Moldova înregistra pe acest sector un debit mărit de peste 100 mc/s, iar sursele de alimentare cu apă Timișești, Moțca și Verșeni funcționau în siguranță (cerințe de apă, zone de protecție sanitară asigurate prin împrejurimi).
    Reprezentanții SHI Pașcani monitorizează și acționează din punct de vedere al gospodăririi apelor în scopul asigurării protecției resurselor de apă si a albiilor cursurilor de apă, precum și pentru asigurarea regimului normal de scurgere a apelor în condiții normale, de ape mari sau deficitare.
loading...
Advertisements

Related posts

110 titluri de proprietate trimise Prefecturii pentru rectificare. Pășcănenii vor ședințe de Fond Funciar Publice

Ema Roman

Electroputere VFU se pregăteşte să vândă încă o serie de active

Redacția

Un consilier local îl pune pe primarul Dumitru Pantazi să-i roage pe cei de la ApaVital să acopere corespunzător șanțurile săpate!

Răzvan Grecu
Încarcă...