NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii cer dublarea sumelor de la guvern pentru plata utilităților la instituțiile publice

ministrul-energiei:-banii-din-aceste-exploatari-offshore-din-marea-neagra-se-duc-in-dezvoltarea-retelelor-de-gaze-sau/si-in-proiecte-de-energie-sau-de-petrochimie

Primarii de la oraș cer mai mulți bani de la Guvern, inclusiv pentru plata utilităților la instituțiile publice. Ei spun că la nivel local aceste cheltuieli sunt duble față de cele de anul trecut.

„Așa cum la fiecare a crescut energia a crescut și la școli, guvernul ne dă o anumită sumă pentru utilități și cerem creșterea acestor sume cu utilitățile, asta dorim. Noi cerem dublu, cerem să dubleze aceste sume dar o să vedem cum o să abordeze și guvernul.”

Primarii vor să mai discute cu premierul despre cheltuielile privind începerea noul an școlar, bursele școlare și naveta profesorilor. Spun că au nevoie de suplimentări de fonduri.

Președintele Asociației Orașelor din România mai spune că primarii cer guvernului și să amâne cu un an aplicarea unor prevederi din noul Cod Fiscal, care urmează să intre în vigoare din ianuarie.

Advertisements
  

Nu este timp suficient pentru primării ca să pregătească, de exemplu, schimbările privind impozitarea proprietăților imobiliare:

Advertisements

„Am constatat, din evaluările noastre, că va fi foarte greu de implementat începând cu 1 ianuarie pentru că bazele noastre de date nu sunt suficient de updaptate ca să poată să susțină toate aceste modificări ale codului fiscal. Probleme ar fi că trebuie introdusă fiecare locuință în sistem pentru că codul fiscal face niște departajări, de fiscalitate în funcție de tipul locuinței și atunci ca să poți să faci aceste departajări îți trebuie să ai individualizat fiecare locuință și acest lucru solicită timp din partea administrațiilor locale.”

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Recomandare pentru ApaVital: Refaceți repede zonele unde interveniți în caz de avarii sau alte lucrări!

Marius Parteni

Ședință de lucru la Primăria Municipiului Pașcani! Primarul Pintilie a propus străzile prioritare pentru lucrările de canalizare și aducțiune cu apă

Răzvan Grecu

Prest Serv Apa rămâne fără buget. Consilierii locali nu vor să recunoască datoriile pe care municipalitatea le are către operatorul local de apă canal

Răzvan Grecu
Încarcă...