RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Valea Seacă: Zece case reabilitate de un ONG

Zece familii din comuna Valea-Seacă au un cămin mai primitor și și-au îmbunătățit condițiile de locuit, datorită unui ONG, organizația de voluntariat Habitat for Humanity. În perioada februarie-martie, cu un buget de 8.000 lei pentru fiecare casă renovată, zece locuințe din comuna Valea Seacă în care locuiau familii în condiții impropirii, au fost ajutate de organizație pentru a trăi în condiții mai bune.

Primăria Valea Seacă a ales cele 10 familii care au avut nevoie de ajutor, pe baza urgenței și a gravității problemelor de locuit.

Lucrările au fost realizate de echipa de constructori Habitat for Humanity, finanțarea fiind asigurată integral de Fundația BricoDépôt.

Printre tipurile de intervenție s-a numărat înlocuirea tâmplăriei, reparații la acoperiș, realizarea de finisaje interioare – tencuieli, zugrăveală, pardoseală – pentru una sau mai multe camere, montarea de sisteme de încălzire noi etc.

Advertisements
  

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la zero sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă locuințe decente și a construit sau reabilitat alte peste 2.700 de locuințe. Proiectele sunt realizate cu sprijinul voluntarilor, iar în 25 de ani, peste 42.000 de voluntari români și străini au contribuit la punerea lor în practică.

Related posts

Încă o tentativă de schimbare a vicelui primar la Valea Seacă

Marius Parteni

Curs de calificare gratuit pentru tinerii din Mogoșești-Siret și împrejurimi! Subvenție de 1.800 de lei acordată fiecărui participant

Redacția

Polițiștii şi jandarmii au fost mobilizaţi pentru a preveni bătaia de la Ruginoasa

Redacția
Încarcă...