NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Carne de miel la tarabele pășcănene, doar din abatoare sau puncte de sacrificare autorizate. Nicio solicitare pentru aviz

Carnea de miel poate fi comercializată doar cu ștampilă, sacrificările se vor putea face și în punctele de tăiere temporare, însă nu se mai acordă derogare pentru vânzarea din fermă. Conform directorului adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Vasile Gaboran, ne-a precizat că deocamdată la Pașcani nu a solicitat nimeni aviz pentru sacrificarea mieilor.

”Mieii pot fi sacrificați în abator sau punct de tăiere autorizat pe perioadă limitată. Deocamdată la Pașcani nu avem pe nimeni autorizat, nu a solicitat nimeni aviz. Singurul care ar putea să solicite ar fi Romcarnul, care are condiții de sacrificare a mieilor, dar nu a solicitat aviz. Probabil are experiența anilor trecuți. A solicitat aviz, dar nu venit nimeni să sacrifice la el. Obligația autorităților locale este să asigure un spațiu destinat prezentării și pentru comercializarea mieilor, dar condiția este să fie sacrificați într-un abator autorizat sau punct de autorizare”, ne-a declarat Vasile Gaboran, director adjunct DSVSA Iași.  

Viceprimarul municipiului Pașcani, Cristian Rățoi, ne-a declarat că în perioada următoare, în cele două hale de lactate din ambele piețe ale municipiului, vor fi amenajate spații pentru vânzarea cărnii de miel, de către persoanele autorizate.

Anul trecut, când sărbătorile s-au desfășurat în perioada stării de urgență, comercianții au primit voie, în baza unei minime autorizări, să vândă miei în viu și direct de la fermă. Anul acesta animalele pot fi sacrificate doar în abator sau puncte de tăiere autorizate. Carnea comercializată trebuie să fie marcată cu o ștampilă rotundă, care să conțină informații privind județul de unde provine și autoritatea locală de autorizare.

  
Advertisements

Related posts

ApaVital a refuzat să achite datoriile către Prest Serv Apa pe motiv că nu există contract! Pășcănenii de la bloc amenințați cu instanța dacă nu plătesc facturile ilegale ale operatorului ieșean!

Răzvan Grecu

Guvernul va furniza 50 de măști gratis, timp de două luni, pentru 2,3 milioane de persoane. Categoriile vizate de această măsură

Redacția

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă mâine la câteva blocuri din Zona Deal

Teona Gherasim
Încarcă...