NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Val de derogări pentru organizarea concursurilor de angajare la stat

Puterea începe să dea tot mai multe derogări de la legea privind înghețarea angajărilor la stat până la finalul anului. Alte instituții solicită și primesc acceptul pentru mărirea schemelor de personal.

Coaliția dă o lege, apoi încearcă să o ocolească FOTO Mediafax

Coaliția dă o lege, apoi încearcă să o ocolească FOTO Mediafax

Un prim memorandum pentru acceptarea organizării de concursuri a fost cel al Ministerului Mediului, care a cerut deblocarea concursurilor pentru o structură responsabilă de PNRR, fiind nevoie de ocuparea a 17 posturi vacante. De asemenea, tot ministerul condus de Tanczos Barna a solicitat să organizeze concursuri și pentru o altă structură, pentru alte opt posturi vacante. La finalul memorandumului, Ministerul Mediului solicită exceptarea de la aplicarea înghețării angajărilor la stat în ceea ce privește instituțiile din subordinea sa.

Advertisements
  

Memorandum pentru derogare au introdus în ședința de Guvern și cei de la Ministerul Transporturilor, care vor organizarea de concursuri pentru nu mai puțin de 30 de posturi cu atribuții în gestionarea fondurilor europene (POIM, POT, PNRR). Ministerul Transporturilor susține că „deficiențele de personal din compartimentele-cheie” pot duce la „riscul crescut de potențiale erori” în îndeplinirea sarcinilor.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Virgil Popescu: Piaţa gazului a fost manipulată clar de Gazprom / Atât timp cât vom depinde de gazul rusesc, nu cred că preţul va ajunge la nivelul din 2021

Redacția

Nicolae Ciucă: Majorările salariale în sistemul public vor depinde de colectările la buget

Redacția

Cinci autoturisme implicate într-un accident, în parcarea subterană de la AFI Cotroceni / Două persoane au fost transportate la spital

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site