RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vaccinurile împotriva COVID-19 reduc riscul de insuficiență cardiacă și de cheaguri de sânge

Vaccinurile împotriva COVID-19 reduc semnificativ riscul de insuficiență cardiacă și de cheaguri de sânge potențial periculoase legate de infecție timp de până la un an, conform unui studiu amplu.

Cercetătorii au analizat fișele medicale ale mai mult de 20 de milioane de persoane din Marea Britanie, Spania și Estonia și au descoperit dovezi consistente că vaccinurile împotriva COVID-19 protejează împotriva complicațiilor cardiovasculare grave ale bolii.

Vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv cele de la Oxford-AstraZeneca, Pfizer și Moderna, s-au dovedit foarte eficiente în prevenirea bolii severe în pandemie, dar autoritățile de reglementare a medicamentelor au înregistrat și creșteri ale unor afecțiuni cardiace și de coagulare rare, similare cu cele găsite în cazul altor vaccinuri, cum ar fi cele împotriva gripei.

Vaccinurile împotriva COVID-19 scad riscurile de probleme cardiovasculare

  

Studiul de față a avut ca scop investigarea impactului general al vaccinării anti-COVID-19, având în vedere că infectarea cu acest virusul este cunoscută pentru a crește semnificativ riscul de insuficiență cardiacă și de diverse alte probleme cardiovasculare grave.

„Ceea ce arătăm în acest studiu foarte mare este că persoanele care sunt vaccinate au un risc foarte redus de complicații post-COVID-19”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Justiţiei: Atitudinea judecătoarei din dosarul Vlad Pascu a fost nepotrivită. Cu siguranţă găseam mijloace să evităm presiunea publică şi impactul negativ asupra justiţiei

Redacția

Demers în Parlamentul European pentru a exclude gazul natural şi energia nucleară din lista energiilor sustenabile

Redacția

Ziua Crucii Roșii. Cum poți deveni voluntar

Redacția
Încarcă...