RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vacanțele la munte, mai ieftine în această perioadă. Prețurile cazărilor sunt mai accesibile, susțin oamenii din turism

În această perioadă a anului, când mulți români au terminat concediile, există și persoane care caută vacanțe la munte sau în alte zone ale țării, încercând să profite de tarifele mai avantajoase ale hotelierilor.

Conform specialiștilor în turism, în această perioadă a anului, cel puțin la munte, cazările sunt mult mai ieftine decât vara sau pe perioada sezonului rece, când încep să își facă apariția pasionații de sporturi de iarnă.

Care sunt zonele avantajoase

Agenții de turism susțin că vacanțele sunt foarte accesibile în această perioadă a anului, mai ales la munte. O zonă foarte frumoasă și frecventată de turiști este cea a Bucovinei, unde tarifele au scăzut simțitor.

,,Putem opta pentru zona Bucovinei, o zonă extrem de frumoasă, o zonă de munte, care este destul de accesibilă. Aceasta oferă peisaje frumoase și condiții foarte bune, fiind accesibilă mai ales pentru locuitorii din regiunea Moldovei. Aici, putem găsi cazări de la 150  de lei pe noapte, camera dublă. Totodată, pentru grupurile mai mari sunt disponibile și pensiuni sau cabane ce pot fi închiriate integral, iar prețurile sunt foarte avantajoase. Pentru grupuri de 10-12 persoane, o cabană cu cinci sau șase camere poate fi închiriată cu prețuri cuprinse între 800 și 1500 de lei pe noapte. Astfel, prețurile sunt foarte avantajoase iar stațiuni precum Gura Humorului sau Vatra Dornei pot oferi activități interesante și trasee montane foarte frumoase“, a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism din Iași. 

  

Când vor crește tarifele de cazare

Conform specialiștilor în turism, tarifele scăzute vor mai fi disponibile doar o perioadă scurtă de timp. La început de iarnă, pensiunile și hotelurile de la munte vor fi luate cu asalt de turiștii care iubesc sporturile specifice sezonului rece.

,,Aceste tarife, pentru cazare, vor crește considerabil de la 1 decembrie. Atunci, împătimiții sporturilor de iarnă își vor face apariția în stațiunile montane, dar totul depinde și de condițiile meteorologice. Dacă vremea va permite deschiderea pârtiilor, cu siguranță tarifele vor crește simțitor. Totodată, prețurile vor fi extrem de piperate în perioada sărbătorilor de iarnă. Chiar și acum este aproape imposibil să mai găsim cazări în stațiunile montane pentru Crăciun sau pentru Revelion“, a încheiat Bogdan Diaconu.

continuare AICI

Related posts

Raluca Turcan: În privat avem 1,4 milioane de oameni cu salariul minim care trăiesc aproape identic ca unii dependenți de ajutor social

Redacția

Românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde în 2022. Minutul de aur al anului: 253 de comenzi

Redacția

Claudiu Năsui: Ministerul Economiei a publicat toate contractele încheiate cu statul. Contribuabilii să știe pe ce se duc banii lor

Redacția
Încarcă...