RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UPDATE Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera la capacitate maximă de 382 de paturi

Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 de milioane de lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera, potrivit proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de azi. Banii sunt necesari pentru achiziția de paturi, încălzit, iluminat, apă, salubrizare, materiale sanitare, echipamente medicale și personal medical.

”Este nevoie de acest spital fiindcă a crescut numărul de îmbolnăviri. Avem două proiecte de hotărâre, primul vizează transmiterea în administrare a terenului de sub spital către ASSMB și rectificarea bugetară ca acest spital să poată funcționa”, a declarat primarul general, Nicușor Dan la începutul ședinței de Consiliu General.

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit Agerpres.

“Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (…) Am avut o discuţie cu domnul primar general al Capitalei şi astăzi în şedinţa CGMB vor fi,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum a ajuns medicul Cîrstoiu candidatul Coaliției la Capitală. „Nu sunt ferm convins că noi l-am ales“

Redacția

Deputatul PSD Nicuşor Halici şi-a dat demisia din Parlament, după ce a fost numit prefect al judeţului Vrancea

Redacția

Cum arată afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris. „Încercăm să păstrăm multă poezie şi umor”

Redacția
Încarcă...