RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Universitatea „Cuza” din Iași se implică pentru elevii aflați în situații de risc

Pentru ca aceștia să aibă parte de experiență academică, două facultăți de la Universitatea „Cuza” vor derula o interesantă Școală de Vară, în perioada 6-19 iulie 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se implică pentru elevii aflați în situații de risc. Astfel, pentru ca aceștia să aibă parte de experiență academică, două facultăți vor derula un program punte. Este vorba de cele de Educație Fizică și Sport, respectiv Teologie Romano-Catolică. Activitatea este legată de o Școală de vară care se va derula în intervalul 6-19 iulie 2020.

„Puncte de atracție vor fi competițiile din diferite ramuri ale sportului, parcurgerea pe biciclete a traseelor turistice tematice ale Iașului, precum și acțiunile culturale și recreative. Bineînțeles, nu vor lipsi activitățile educaționale prin care elevii se vor familiariza cu specificul domeniilor de studiu: cursuri, ateliere de lucru, vizite de studii, pachete de activități formativ-recreative, consiliere profesională și de orientare în carieră, evenimente culturale (vizite la muzee și la diverse alte obiective turistice, participări la spectacole)”, informează cei de la „Cuza”.

Pentru a experimenta ce presupune viața de student, elevii vor fi cazați în căminele Universității „Cuza” și li se va servi masa la cantină (3 mese pe zi). Participarea este gratuită! Toate costurile legate de transport, cazare, masă, materiale de lucru, intrări la muzee și spectacole etc. vor fi acoperite prin proiectul ROSE, derulat prin Banca Mondială de UAIC.

  

BZI

Related posts

Portofel cu peste 19.000 de euro, găsit în parcarea unui supermarket din Iași

Redacția

Bărbat judecat la Iaşi, pentru a fi trimis forţat în Ucraina, la închisoare

Redacția

Doar 15 cazuri de COVID-19 în weekend la Iaşi

Redacția
Încarcă...