NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un veteran de război din Tătăruși împlinește luna aceasta un secol de viață, în anul Centenarului Unirii

Un localnic din comuna Tătăruși împlinește luna aceasta un secol de viață. Constantin Iosub este născut în anul Marii Uniri, și va fi sărbătorit în Anul Centenarului.

Pentru veteranul de război, avansat la gradul de locotenent, 25 aprilie are o semnificație deosebită: împlinește 100 de ani.

  

Constantin Iosub va fi cinstit de întreaga comunitate, printr-un eveniment organizat de Primăria Tătărusi, care va avea loc de ziua veteranului, începând cu ora 11.00, la Căminul Cultural din localitate. Printre invitați se vor număra și reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Iași .

 Constantin Iosub a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de vest și est. A plecat la vârsta de 22 ani, alături de  încă alți trei frați. În aprilie 2016 a fost serbat de autoritățile din Tătăruși, fiind avansat la gradul de locotenent. Reprezentanții Centrului Militar Zonal Iași i-au oferit un drapel și un toiag, ordinul avansării în grad și o diplomă. Și primarul Costel Iosub i-a oferit, în semn de prețuire, o distincție.

 Constantin Iosub este cel mai vârstnic cetăţean al comunei Tătăruşi. S-a născut acum 100 de ani, odată cu Marea Unire de la 1918, de la Alba Iulia.

 

Advertisements

Related posts

Lacrimi și durere la Gâștești: Elevul înjunghiat mortal de mamă a fost condus pe ultimul drum. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional! (VIDEO)

Marius Parteni

Minor bătut cu sălbăticie de doi consăteni. A ajuns în stare gravă la spital

Irina Gherasim

Cosmarul locuitorilor din comuna A.I Cuza pare sa nu se mai termine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site