NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un român și trei ruși, anchetați de serviciile secrete din Ucraina pentru contrabandă cu armament

24 de angajați ai Serviciului Vamal din Ucraina au fost concediați, iar patru cetățeni străini, printre care și un român, au pierdut cetățenia ucraineană în urma unei anchete a Serviciului de Securitate a Statului, care vizează influența Rusiei asupra activității autorităților vamale din țara invadată de Rusia, potrivit The Kyiv Independent. În urma perchezițiilor la persoanele suspecte, SBU a găsit arme, muniții și explozibili.

Militari din Serviciul secret al UcraineiFoto: Felipe Dana / AP – The Associated Press / Profimedia

Persoanele anchetate de serviciile secrete din Ucraina au fost implicate în activități ilegale prin intermediul unor structuri și încercau să influențeze funcționarii vamali.

  

Potrivit SBU, românul și cei trei ruși se aflau pe lista de sancțiuni a contrabandiștilor și a inițiat anularea cetățeniei ucrainene a celor patru persoane.

Advertisements

Serviciile secrete ucrainene susțin că aceștia au încercat să eludeze restricțiile, au desfășurat activități ilegale și au încercat să influențeze oficiali ucraineni.

Sub supravegherea Parchetului General, au fost efectuate 23 de percheziții la mai multe persoane aflate pe lista de sancțiuni, în urma cărora au fost găsite arme, muniții și explozibili.

Advertisements

În prezent,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pravda Ucraina: „Au început atacurile cu rachete asupra instalațiilor militare din toată țara”

Redacția

Suceava, singurul mare oraș în care costul de producție a căldurii și apei calde scade. Facturile populației rămân neschimbate, dar scade subvenția de la primărie

Redacția

Rușii au ocupat orașul Trosteaneț din regiunea Sumî / Soldații Rusiei nu ar permite abumbalențelor să meargă la apeluri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site