RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un român și trei ruși, anchetați de serviciile secrete din Ucraina pentru contrabandă cu armament

24 de angajați ai Serviciului Vamal din Ucraina au fost concediați, iar patru cetățeni străini, printre care și un român, au pierdut cetățenia ucraineană în urma unei anchete a Serviciului de Securitate a Statului, care vizează influența Rusiei asupra activității autorităților vamale din țara invadată de Rusia, potrivit The Kyiv Independent. În urma perchezițiilor la persoanele suspecte, SBU a găsit arme, muniții și explozibili.

Militari din Serviciul secret al UcraineiFoto: Felipe Dana / AP – The Associated Press / Profimedia

Persoanele anchetate de serviciile secrete din Ucraina au fost implicate în activități ilegale prin intermediul unor structuri și încercau să influențeze funcționarii vamali.

  

Potrivit SBU, românul și cei trei ruși se aflau pe lista de sancțiuni a contrabandiștilor și a inițiat anularea cetățeniei ucrainene a celor patru persoane.

Serviciile secrete ucrainene susțin că aceștia au încercat să eludeze restricțiile, au desfășurat activități ilegale și au încercat să influențeze oficiali ucraineni.

Sub supravegherea Parchetului General, au fost efectuate 23 de percheziții la mai multe persoane aflate pe lista de sancțiuni, în urma cărora au fost găsite arme, muniții și explozibili.

În prezent,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucu, răspuns dur pentru Nicușor Dan care nu dă o autorizație pentru strada Valea Largă dacă nu sunt transplantați unii copaci: „E ca un vis urât, ca în nuvelele lui Kafka. E o șicană”

Redacția

Serie A: AC Milan, al treilea meci fără victorie – Inter își consolidează prima poziție

Redacția

Ciucă: Vom adapta legislaţia naţională la cea europeană pentru a asigura protecţia şi drepturile consumatorilor

Redacția
Încarcă...