RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina are reușite neașteptate în contraofensiva surpriză din regiunea Harkov. Cât teritoriu a reușit să recupereze și de ce se tem rușii – analiză ISW

Trupele ucrainene din regiunea Harkov profită probabil de relocarea forțele rusești către axa sudică pentru a desfășura o contraofensivă supriză și foarte eficientă, în apropiere de orașul ocupat Izium, se arată în cea mai recentă analiza a Institutului pentru Studiul Războiului.

Militari ucraineni pe un transportor blindat – Război în UcrainaFoto: David Goldman / AP – The Associated Press / Profimedia

Militarii ucraineni au surprins forțele rusești pentru a avansa cel puțin 20 de km în interiorul teritoriului ocupat de ruși în estul regiunii Harkov, reușind să recupereze miercuri 400 de km pătrați.

  

Rușii au încercat să reziste contraofensivei, însă este foarte probabil ca numărul acesta să fi fost prea mic ca să reziste deoarece mai multe forțe au fost relocate pentru a sprijini eforturile de a captura restul regiunii Donețk și pentru a ajuta pe axa sudică.

Contraofensiva Ucrainei din regiunea Herson au forțat militarii ruși să se concentreze pe zona de sud și au permis trupelor ucrainen să lanseze contraatacuri foarte eficiente în zona Izium, ocupată de ruși.

Bloggeri militari ruși sunt îgrijorați că prin contratacurile din zona Izium trupele Moscovei vor fi izolate iar ucrainenii vor recuceri porțiuni mari de teritoriu.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Putin a ordonat armatei ruse să intre în Donbas pentru a ”menţine pacea” în teritoriile separatiste cărora le-a recunoscut independența

Redacția

Simona Halep și locul pe care-l va ocupa după Roland Garros 2022

Redacția

Aproape 60% dintre români nu îşi pot permite o vacanţă de o săptămână pe an, cel mai mare procent din UE

Redacția
Încarcă...