RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un nou gel contraceptiv masculin funcționează mai rapid și mai bine

Un nou gel contraceptiv masculin care combină doi hormoni, acetat de segesteronă (denumit Nestorone) și testosteron, suprimă producția de spermă mai repede decât metodele experimentale similare pe bază de hormoni pentru controlul nașterii, potrivit unui nou studiu.

,,Dezvoltarea unei metode contraceptive sigure extrem de eficiente și reversibile în mod fiabil pentru bărbați este o nevoie nesatisfăcută”, a declarat cercetătorul principal Diana Blithe, doctor în medicină, șef al Programului de dezvoltare a contraceptivelor de la National Institutes of Health (NIH) din Bethesda, Md. ,,În timp ce studiile au arătat că unii agenți hormonali pot fi eficienți pentru contracepția masculină, debutul lent al suprimării spermatogenetice reprezintă o limitare.”

Institutul Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din cadrul NIH finanțează studiul, care a inclus 222 de bărbați care au efectuat cel puțin 3 săptămâni de tratament zilnic cu gelul contraceptiv.

Gelul conținea 8 miligrame de acetat de segesteron și 74 mg de testosteron. Bărbații au aplicat gelul o dată pe zi pe fiecare omoplat.

  

Ce conține gelul?

La începutul studiului, cercetătorii au măsurat suprimarea producției de spermatozoizi prin obținerea de teste de spermă la intervale de 4 săptămâni.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marţi, tractoarele vor fi din nou la Bruxelles, gata să mărșăluiască împreună cu ultra-dreapta

Redacția

BREAKING David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. Dominație categorică pentru tânărul Popovici

Redacția

O fotbalistă care comenta partida Danemarca-Tunisia de la CM2022 a aflat în timpul meciului că mama ei a murit

Redacția
Încarcă...