NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un iesean a cucerit America dupa ce a dezvoltat o reţea socială care te lasă să comunici cu lumea de dincolo: în patru zile are 50.000 de utilizatori

Marius Ursache, cofondator al agenţiei Grapefruit, a creat alături de un grup de antreprenori din Statele Unite o platformă digitală unde utilizatorii vor fi prezenţi şi după moarte, relatează nbcnews.com.

Platforma, dezvoltată sub numele de eterni.me, a fost accesată în patru zile de la lansare de peste 50.000 de utilizatori. Prima versiune complet funcţională va fi lansată în anul 2015 în Statele Unite, iar conturile se vor putea crea doar pe bază de invitaţie.

Alături de Marius Ursache, la partea de programare a contribuit şi grup de softişti de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

  

Informaţiile postate de utilizator, atât pe platformă cât şi pe site-uri, sunt agregate şi din ele se crează un avatar care, folosind algoritmi de inteligenţă artificială, va putea transmite informaţii şi după moartea utilizatorului. În cazul în care ideea nu li se pare înspăimântătoare, cei apropiaţi vor putea accesa site-ul pentru a pune întrebări sau a cere sfaturi.

Marius Ursache este unul din iesenii care au fondat Grapefruit, agenţie de digital product development înfiinţată în anul 1999. Ursache a devenit apoi un adevarat reper in industria publicitara din Romania.

sursa Topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cel mai influent canal media din România laudă copios o firmă din Pașcani

Redacția

La ce vârsta îşi găsesc tinerii moldoveni primul job

Redacția

Ieşenii pot cere bani de la stat pentru panouri solare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site