RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un francez de 26 de ani cu tulburări psihiatrice, inculpat după ce la domiciliul părinților săi din Alsacia au fost descoperite patru bombe artizanale cu uraniu

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, cu tulburări psihiatrice, a fost reţinut şi inculpat după ce au fost descoperite patru bombe artizanale cu uraniu la domiciliul părinților săi din Rouffach, Haut-Rhin din regiunea franceză Alsacia, potrivit publicaţiei „Le Canard enchaîne”, citată de AFP.

Forţele de ordine au fost avertizate printr-un apel telefonic de la Centrul de formare în care este şcolarizat tânărul, care le-a arătat colegilor săi înregistrări video cu pregătirea explozibililor.

În dimineața zilei de 26 august, agenţi din cadrul Poliţiei Naţionale franceze de la Colmar şi genişti din cadrul Securităţii Civile s-au dus la domiciliul părinţilor tânărului unde au descoperit „patru bombe artizanale” – dintre care trei „în stare de funcţionare”, „din oxid de uraniu praf”, şi „o piatră minerală radioactivă care iradiază 2.500 de becquereli”, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Descoperirea a declanșat intervenţia Celulei Mobile de Intervenţie Radiologică (CMIR), un serviciu al pompierilor specializat în detectarea unor materiale radioactive, potrivit unei surse din cadrul pompierilor.

  

De asemenea, poliţiştii au descoperit svastici şi cagule Ku Klux Klan (KKK). Audiat, tânărul a declarat că a cumpărat totul pe site-ul Ebay şi că a fabricat aceste bombe pentru a le detona pe un câm

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nokia desființează 14.000 de locuri de muncă

Redacția

Fostul șef al Formula 1, încrezător în viitorul fiului lui Michael Schumacher

Redacția

Ligia Deca s-a înscris în PNL Sector 6: A fost o opţiune absolut firească

Redacția
Încarcă...