RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un copil din Pașcani este de aproape două zile în comă după ce a băut votcă. A ajuns la spital cu o alcoolemie de 3 la mie

Medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi au ramas uimiti cand au aflat alcoolemia unui copil internat in stare de coma. Baiatul in varsta de 14 ani, din municipiul Pascani, avea o alcoolemie de 3 la mie, dupa 12 ore de la internare si administrare de tratament perfuzabil specific.

Copilul a fost transportat in noaptea de duminica spre luni la Spitalul municipal Pascani, din judetul Iasi, dupa ce a consumat votca impreuna cu alti copii. Adolescentul era aproape mort. Ieri, medicii din Pascani au decis sa-l transfere pe copil la Iasi, deoarece nu au reusit sa-l scoata din starea de coma. Mai mult, in unitatea medicala mentionata nu exista posibilitatea de stabilire a alcoolemiei.

“Copilul a fost transferat in stare de coma alcoolica de gradul II spre III. S-a cerut transferul la Iasi, pentru ca medicii de la spitalul din Pascani au observat ca starea de coma se mentine dupa mai multe ore de la internare. Nu s-a putut stabili alcoolemia la Pascani pentru ca nu exista aparatura necesara. Dupa mai bine de 12 ore de la internare, alcoolemia copilului este de 3 la mie. Asta inseamna ca la internarea in spitalul Pascani valoarea alcoolemiei era de aproape 5 la mie. Ca sa ajungi la asemenea valoare record inseamna ca acest copil a consumat bauturi spirtoase, tarie. La o valoare de 5 la mie, pacientul poate sa stea in coma mai bine de 24 de ore. Este internat pe sectia de toxicologie, unde primeste tratament perfuzabil de specialitate. Creierul nu i-a fost afectat pe termen lung. Daca ar fi fost vorba de o perioada de lipsa de oxigen a creierului, atunci am fi putut vorbi de sechele cerebrale”, a declarat dr. Lucian Cernahoschi de la Spitalul Sf. Maria din Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Indivizii cu cagule care au pătruns în SMU Pașcani au lăsat în urma lor o brichetă și o mănușă! Ce se bănuiește că urmăreau?

Marius Parteni

O tânără din județul Iaşi ar fi băut 4 litri de ţuică. Medicii spun că tot mai multe femei ajung la spital din cauza alcoolului

Redacția

Cum să scapi de furnicile care îți tot vin în casă

Redacția
Încarcă...