NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani

Sindicatul o acuză pe jurista Mihaela Amariei că, în calitate de manager, şi în ciuda lipsurilor uriaşe, nu a reuşit să cheltuiască anul trecut decât un sfert din banii şi aşa puţini alocaţi de Ministerul Transporturilor.

 

Neînţelegerile dintre echipa medicală şi conducerea de la Spitalul CF din Paşcani împlinesc trei ani. În prezent, colectivul medical este îngrijorat că directorul Mi­haela Amariei, căruia îi expiră contractul de management astăzi, 25 ianuarie, va continua să asigure conducerea spitalului, cu toate că nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.

  

Ultima „realizare“ a managerului datează din luna decembrie, când Amariei a returnat Ministerului Transporturilor aproa­pe trei sferturi din bugetul Spitalului CF Paşcani pe 2016. Din 140.000 de lei alocaţi unităţii medicale, managerul a reuşit să cheltuiască doar 40.000 de lei, diferenţa de 100.000 revenind ministerului. Banii s-au reîntors la MT pentru că şeful spitalului nu a reuşit să-i investească, cu toate că spitalul are nevoie de aparatură medicală.

„Banii au fost returnaţi pentru că nu au fost folosiţi. Ministerul îţi dă, tu trebuie să ştii să faci investiţii, să creşti spitalul, nu să te întorci la finalul anului cu banii în dinţi. Prin cheltuirea lor se vede capacitatea managerială a celui pus în fruntea spitalului“, a arătat Doina Cucoş, liderul de sindicat din Spitalul CF Paşcani.

Mihaela Amariei, managerul spitalului păşcănean, pe care nu am putut-o contacta până la închiderea ediţiei, a beneficiat în ultimul an de două prelungiri ale contractului de management. Jurista mizează pe sprijinul PSD pentru a treia prelungire, cu toate că, potrivit legii sănătăţii, contractul de management poate fi prelungit de maximum două ori, a câte două luni. 

Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 manager al Spitalului CF din Paşcani prin ordin de ministru. În august 2014, în concluziile corpului de control al MT care a verificat activitatea spitalului se sublinia că Mihaela Amariei a obţinut postul de conducere fără să depună la dosarul de concurs documente care să ateste pregă­tirea sa în managementul sanitar. Consi­lierul juridic, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia. În ciuda neregulilor flagrante descoperite de MT, în ianuarie şi august 2017 acelaşi minister i-a prelungit managerului Amariei, pentru a doua oară, contractul de manager interimar al Spitalului CF din Paşcani.

În iulie, când MT a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului, nici unul dintre cei trei candidaţi – printre care şi jurista Mihaela Amariei – nu a obţinut nota de trecere.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

16 cadavre în această dimineață, în morga Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Informații utile pentru aparținători

Marius Parteni

A murit încă un pacient care fusese internat la ‘Matei Balş’ în pavilionul afectat de incendiu

Redacția

Numărul contaminărilor COVID-19 în Wuhan, de 10 ori mai mare faţă de bilanţul oficial, potrivit unui studiu chinez

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site