RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un copil de 4 ani cu cancer mai are nevoie de 20.000 de euro pentru operaţie

 

 

Un copil în vârstă de patru ani şi nouă luni a fost diagnosticat cu o tumoră malignă şi are nevoie de 70.000 de euro pentru a fi salvat şi pentru a avea o copilărie normală.

  

 

La vârsta de trei luni, lui Eduard i-a apărut în jurul urechii drepte o umflătură care părea să fie oreion, boală care apare în copilărie. În urma investigaţiilor, părinţii au primit crunta veste că este vorba despre cancer, mai exact rabdiomiosarcom alveolar regiune orofaringe.

 

Tratamentul constă într-o intervenţie chirurgicală prin care se extirpă tumora şi o porţiune de ţesut sănătos, urmată de chimioterapie şi radioterapie.

 

„Nimeni nu se aştepta ca micuţul Edi să treacă prin aşa ceva. A început imediat şedinţe grele de chimioterapie ajungând în doar un an şi şapte luni la un număr greu de suportat pentru orice adult, darămite pentru un copil de numai câţiva anişori: 16 şedinţe de chimioterapie, însă boala nu dădea semne că se va retrage. Disperată, familia a căutat sprijin din străinătate, pentru a continua tratamentul şi, graţie comunităţii de oameni din România, acesta a ajuns în Istanbul“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Salvează o inimă“.

 

Pentru că părinţii nu îşi permit să asigure costurile tratamentului, au nevoie de ajutorul celor din jur. Cu sprijinul asociaţiei şi a aproximativ 6.000 de oameni, până în prezent s-au strâns aproximativ 51.000 de euro, donaţiile putând fi făcute în continuare şi prin SMS la numărul 8832, cu textul „Eduard“ sau prin transfer bancar în conturile asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Inundații grave în județul Iași. Un bărbat a murit după ce a fost surprins de o viitură

Redacția

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Schimbarea la faţă

Redacția

Marius, românul din Italia care a găsit un portofel cu 1.500 de euro pe stradă și l-a înmânat carabinierilor

Redacția
Încarcă...