NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un alt tânăr din Pașcani a depus plângere împotriva unui polițist pentru comportament violent. Polițista Aioanei: „Noi am mai văzut fraieri ca tine și vezi că aici în cameră sunt șase ochi, iar tu ai numai doi și n-ai ce să faci”

După ce ieri NewsPascani.com a publicat un articol prin care atrăgea atenția opiniei publice asupra violențelor la care au fost supuși mai mulți tineri din municipiu de către polițiști, astăzi un nou caz a fost reclamat.

Este vorba de cel al tânărului Alin Filipescu, din Pașcani, care în cursul serii trecute, în jurul orelor 24.00, se afla lângă autovehiculul proprietatea personală încercând să dezumfle o roată.

Acesta susține că lângă el s-a oprit o mașină de poliție, iar unul din agenți l-au luat la întrebări , după care l-au legitimat.

  

Alin Filipescu nu avea cartea de identitate asupra sa, s-a oferit să le dea polițiștilor toate datele de identificare, însă aceștia au spus că vor să-l ia la secție pentru identificare. Tânărul declară că a fost extrem de cooperant la ideea de a merge împreună cu aceștia la Secția de Poliție, însă agentul de poliție Viorica Aioanei, l-a îmbrâncit în mod nejustificat, ca și cum ar fi fost un infractor recalcitrant.

Ulterior, tânărul a fost condus într-una din camerele din sediul organelor de ordine, acolo unde agenta Aioanei i s-a adresat în nenumărate rânduri într-un mod foarte vulgar și totodată plin de amenințări: „Noi am mai văzut fraieri ca tine și vezi că aici în cameră sunt 6 ochi, iar tu ai numai 2 și n-ai ce să faci, las că te ard eu pe tine”.

După aceasta, agentul de poliție a început să-i întocmească un proces verbal în care tânărul era sancționat cu o amendă de 200 de lei, fără să i se prezinte nici o justificare. Bulversat de cele întâmplate, tânărul a întrebat agentul respectiv care este motivul acestui limbaj atât de agresiv și al întocmirii procesului verbal, în condițiile în care comportarea sa fusese una exemplară.

A refuzat să semneze procesul verbal fără să cunoască acuzațiile care îi erau aduse, moment în care a fost lovit cu brutalitate peste față cu palma sau cu pumnul de agenta Aioanei, după care a fost amenințat de aceasta că va fi lovit și mai rău, cu bastonul, dacă va mai scoate vreun cuvânt.

Totodată, tânărul a subliniat faptul că celălalt agent de poliție, Alin Arteni, a fost întrebat de respectiva agentă de ce nu vrea să-l lovească la rândul său pe cel aflat în fața lor, moment în care polițistul ar fi refuzat sub următorul aspect:Nu, că dacă eu mă apuc de el îmi trebuie timp să îl termin și mai am plângeri pe rol.”

După un timp, tânărul a vrut să sune un prieten avocat, însă i s-a luat cu forța telefonul din mână de agentul Arteni și i-a fost pus pe masă, pe motiv că ar fi vrut să-i înregistreze pe polițiști. După acest gest din partea organelor de ordine, partea vătămată nu a mai îndrăznit să spună nimic, iar, după un timp, a fost lăsat de polițiști să plece acasă.

În cursul zilei de astăzi, tânărul în cauză intenționează să depună o plângere la comandantul Poliției Pașcani, una și la Parchet, pentru a primi un răspuns cu privire la motivul pentru care a fost tratat într-un asemenea fel de către organele de ordine.

Nu pot să vă rostesc termenii aceia atât de vulgari pe care agenta Viorica Aioanei  i-a folosit, m-a amenințat și că îmi face dosar penal și că mă va snopi cu bătaia. Singurul lucru pe care mi l-am permis să-l fac a fost să o întreb de ce se comportă atât de vulgar cu mine, din moment ce nu știam vinovat de nimic și nici nu mi se adusese nici o acuzație”, ne-a declarat Alin Filipescu, partea vătămată în tot acest caz. 

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt IPJ Iași, Anca Vîjiac, a declarat că, în cursul serii trecute, tânărului Alin Filipescu i s-a cerut să se legitimeze de către o patrulă de poliție, iar, în urma refuzului acestuia, a fost condus la sediul Poliției Municipale, unde a fost amendat cu suma de 200 de lei. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tânără accidentată de un autoturism la Gîşteşti

Redacția

Minor tâlhărit de trei rromi pe strada Gării din Paşcani

Ema Roman

Lețcani: Călătorii unui microbuz s-au trezit în canal. Au scăpat ca prin minune

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site