RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii au aprobat majorarea tarifului la apă! Opoziția a spus NU, primarul Dumitru Pantazi a fost de acord!

Prețul apei va crește cu 31 de bani de la 1 iunie 2018. Noul tarif a fost aprobat de consilierii PSD, în timp aleșii locali ai PNL s-au abținut de la vot după ce în prealabil au criticat această decizie, iar consilierul PMP a votat împotrivă.

Liderul opoziției din consiliul local, Marius Pintilie, a atras atenția că nu este corect să se majoreze prețul apei după cum fluctuează inflația. În opinia sa, în primele două luni ale anului 2018 a fost o inflație foarte mare, astfel că majorarea prețului la apă raportat la acest indice este greșită. Liberalul l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi dacă el este de acord cu această majorare, edilul șef răspunzând afirmativ.

  

 „Referitor la majorarea prețului, noi considerăm că modalitatea de a calcul la preț, raportându-ne la inflație, nu e corectă. Pe bază de inflație totul este relativ. Avem o inflație mare în primele două luni al anului 2018, de aceea calculul prețului pe baza inflației nu este oportun. Domnule primar ați participat la ședința de la ARSACIS din ianuarie, și ați votat pentru avizarea acestui preț?”, a atras atenția Marius Pintilie.

 „Da. Este o chestiune reglementată în contractul de delegare. Prețul crește cu rata inflației. Aveți alt mod de calcul dumneavoastră, de actualizare a tarifelor?” , a fost răspunsl primarului Dumitru Pantazi.

 „Noi în consiliul local am mai aprobat tarife, dar nu în baza inflației, ci a costurilor. Niciodată de când sunt consilier local nu am votat tarife în baza ratei inflației. Dumneavoastră sunteți de acord cu această formulă, domnule primar?”, a concis Pintilie.

 „Da. Eu în ARSACIS am votat pentru”, a afirmat Dumitru Pantazi.

 O explicație asupra acestei majorări de preț a încercat să dea Ion Mihailescu, directorul operațional al operatorului de apă. Acesta a afirmat că prețul este corect fundamentat, iar asupra lui urmând să se pronunțe ANRSC.

 „Propunerea majorării tarifului cu rata inflației este făcută de ARSACIS, asociație din care Pașcaniul face parte. Evident că tot suportul cu privire la indexarea prețului cu inflația de 5% are în spate un dosar întreg cu calcularea tarifului. Acel dosar este la ANRSC pentru ca tariful să fie aprobat”, a explicat Ion Mihailescu, directorul operațional al operatorului de apă.

Related posts

ANUNŢ de la GUVERN: Românii care fac asta VOR FI SCUTIŢI DE IMPOZIT pentru TOTDEAUNA!

Redacția

Rectificare bugetară pentru finanțarea activității din ultimele luni, de la CSM Pașcani

Marius Parteni

Focar de pestă porcină în Timiș. Aproape 40.000 de porci vor fi sacrificați

Redacția
Încarcă...