RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ucenicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani

Proiectul educațional de orientare școlară și profesională a tânărului absolvent de liceu “ Ucenicul “ a ajuns la a X a ediție. Inițiat și coordonat de prof. Șerban Genoveva acest proiect a fost lansat în anul 2008 cand un grup de 9 elevi voluntari au facut ucenicia în cadrul Spitalului Municipal Pașcani.

 

An de an s-au încheiat parteneriate între Colegiul Mihail Sadoveanu Pașcani- școala care a implementat proiectul și instituțiile partenere, cea mai constanta fiind Spitalul Municipal Pașcani, drept pentru care aducem mulțumiri deosebite Domnului Manager al Spitalului dr. Pânzaru Costică.

  

Scopul acestui proiect este promovarea și identificarea abilităților, aptitudinilor practice pe care le pot dobândi elevii în urma parcurgerii stagiului de voluntariat.

În acest an s-au inscris în proiectul Ucenicul  29 de elevi de la clasele  a XI a profil știinte ale naturii ( clasele a XI F, G, H) si XI E- profil mate- info de la Colegiul Național M. Sadoveanu Pașcani, care vor face un stagiu de voluntariat în cadrul Spitalului Municipal Pașcani începand din 19  iunie până pe 15  iulie 2017. 

Elevii au fost împărtiți pe grupe și au un contract de voluntariat de 4-6 ore pe zi.

Prin participarea la un astfel de proiect se are în vedere:

formarea continuă a viitorului absolvent

optimizarea procesului de orientare școlară și profesională, prin cunoașterea meseriei direct la locul de muncă

promovarea activităților de voluntariat în formarea tânărului absolvent

conștientizarea abilităților și aptitudinilor ce va trebui sa le dobandească tânărul spre a profesia, meseria aleasă.

Încă de la lansarea acestui proiect în rândul elevilor noștri, a avut un real succes, an de an am avut mai mulți voluntari înscriși care au facut stagiu în cadrul acestui program. A fost și este un lucru benefic pentru ei  și-au dat cu adevarat seama dacă pot sau nu, să urmeze o cariera în domeniul medical, tehnic sau militar după ce și-au facut stagiul de ucenic.

Consider că oportunitatea participării în acest proiect îmi oferă posibilitatea de a-mi consolida optiunea în ceea ce privește facultatea la care voi alege să studiez dupa terminarea liceului, si anume -Medicina. Îmi doresc să fie o experiența inedită, întrucât proiectul “Ucenicul” mi se pare foarte interesant și atractiv, după spusele participanților din editiile anterioare. Cred ca voluntariatul în cadrul spitalului mă va ajuta să acumulez cunostinte noi, sa imi dezvolt unele abilități personale si sa cunosc mai bine mediul spitalicesc .( Iulia Cricu elevă în clasa a XIa E  profil mate-info 2017-Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani)

Fiind la profil de științe, nu pot decât să aștept cu nerăbdare să pun în sfârșit în practică ceea ce am studiat până acum, iar proiectul “Ucenicul” este oportunitatea ideală în acest sens. Sper ca, după această experiență, majoritatea întrebărilor mele din domeniul medical să își găsească răspunsul și, de asemenea, să fiu pregătită pentru viitoarea mea carieră.( Magda Hristea elevă în clasa XIa F profil știițe ale naturii 2017-Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani)

Coordonator proiect,

 

 Director, Prof. Șerban Genoveva

Related posts

Unsprezece elevi și nouă profesori din Pașcani, premiați la Gala Excelenței Ieșene în Educație

Irina Gherasim

Voluntari internaționali și tineri din Târgu Frumos pregătesc un eveniment sportiv european

Diana Marcu

Rezultatele la Bacalaureat se publică astăzi. Contestaţiile se fac până la ora 20.00

Carmen Bălăceanu
Încarcă...