RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Toți copiii care se vor naște începând cu 2015 vor avea parte de o nouă testare la naștere

Veste bună pentru copiii care se vor naște în 2015.Toți copiii care se vor naște începând cu 2015 vor avea parte de o  nouă testare la naștere.

“Pentru dezvoltarea copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Din această cauză am hotărât ca, începând cu anul 2015, să asigurăm procedurile de screening în toate maternitățile și pentru toți copiii nou-născuți. Instruirea personalului medical, dar și dotarea tuturor celor 150 de maternități de pe teritoriul României cu aparatura de screening auditiv la nou-născut se vor face din fonduri europene. În acest sens am demarat deja un proiect european”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Potrivit MS, în prezent, testarea pentru depistarea surdității nou-născuților se desfășoară în 17 maternități din țară care dispun de condițiile necesare.

  

“Începând cu 2015, procedurile de testare se vor realiza în toate maternitățile. Copiii care nu vor trece testele de screening vor fi îndrumați către unitățile sanitare de specialitate pentru continuarea investigațiilor audiologice. Menționăm că tratamentul pentru deficiența de auz este asigurat, de asemenea, gratuit în cadrul programelor gestionate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Dacă în anul 2013 fondurile asigurate în cadrul programului de screening au ajuns pentru testarea a aproximativ 38.000 de copii, pentru 2015 Ministerul Sănătății își propune testarea a 200.000 de copii“, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Advertisements

Sursa: www.agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ludovic Orban, despre locurile la ATI: Avem un număr de locuri aproape dublu față de numărul persoanelor internate

Redacția

Trei copii s-au născut de Crăciun, la Maternitatea Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Câte calorii ar trebui să consumi pe zi pentru a scăpa de kilogramele în plus

Redacția
Încarcă...