NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tot mai multe persoane din judeșul Iași, mușcate de căpușe, ajung la spital

Situatia inregistrata la nivelul judetului Iasi tinde sa devina ingrijoratoare. Tot mai multi ieseni ajung pe mainile medicilor dupa ce isi petrec timpul in aer liber, in zone cu vegetatie. Astfel, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iasi sosesc zilnic din ce in ce mai multe persoane care au fost muscate de capuse.

 

“In ultima zi, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iasi au ajuns 13 pacienti care prezentau plagi muscate de capusa. Dupa ce au primit ingrijiri medicale in Unitatea de Primire Urgente, acestia au fost dirijati catre Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi, pentru a fi supusi unor investigatii suplimentare. De precizat este faptul ca din acesti 13 pacienti opt proveneau din mediul rural”, precizeaza medicii Spitalului “Sf. Spiridon” din Iasi.

Situatia este ingrijoratoare, intrucat, conform medicilor ieseni, la urgente ajung zilnic cel putin cinci persoane care se confrunta cu aceasta problema. Cu toate acestea, cadrele medicale ii sfatuiesc pe pacienti sa nu se adreseze doar Unitatii de Primire Urgente, intrucat aceasta problema poate fi rezolvata chiar si de medicul de familie.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Statistică alarmantă: 1.300 de solicitări la Ambulanţă în numai două zile jumătate din 2017

Redacția

Rujeola se extinde în Moldova: șase noi cazuri. Campania de vaccinare, un eşec total

Redacția

Coronavirusul pune stăpânire pe comunele din județul Iași. Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site