NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Tichetele de grădiniţă se extind

Sistemul tichetelor de grădiniţă a fost extins şi la copiii mai mici de trei ani, sau mai mari de şase ani. Guvernul a eliminat limitele de vârstă impuse iniţial pentru copiii din învăţământul preşcolar, proveniţi din familii sărace.  

În acest mod, vor putea beneficia de ajutoare şi copiii înscrişi de timpuriu la grădiniţă sau cei cu dizabilităţi sau dificultăţi de învăţare, care continuă cursele din ciclul preşcolar în urma recomandărilor medicale.

  

Pentru fiecare copil înscris în învăţământul preşcolar, primăriile vor acorda familiilor sărace câte un tichet de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor ale căror venituri lunare nu depăşesc 284 lei pe persoană, respectiv dublul venitului minim garantat pentru o persoană singură. Acordarea stimulentului este condiţionată de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Tichetul valoric poate fi acordat fie părinţilor, fie altor persoane în grija cărora se află copilul. Se consideră absenţe motivate, în condiţiile în care nu depăşesc 50% din zilele de grădiniţă, absenţele medicale motivate sau învoirile, în limita a trei zile pe lună.

Tichetele pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte sau rechizite. Legea interzice vânzarea tichetelor sau utilizarea acestora pentru cumpărarea de ţigări sau băuturi alcoolice. În astfel de situaţii, acordarea stimulentului încetează. Pentru copiii înscrişi în învăţământul preşcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a stimulentului pentru copiii sub trei ani sau peste 6 ani este 11 iunie. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Redacția

Profesorii suplinitori pot deveni titulari

Redacția

Părintele Mihai Mocanu trăieşte încă! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site