NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

La 17 mai, în fiecare an, este aniversată Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social.

 

Această zi este și o sărbătoare profesională a tuturor programatorilor, administratorilor de rețea, providerilor de servicii VoIP, webdesigner-ilor și a celor care activează în domeniul tehnologiilor informaționale.

  

În 2016, tema zilei este ”Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)”, conformhttp://www.itu.int/.

În mesajul său, secretarul-general al ONU, Ban Ki-moon, a arătat că tehnologia informației are nu doar rolul de a ușura accesul la educație și de a pune, instantaneu, în contact oameni din diferite zone ale planetei. Un rol deloc de neglijat este acela de a îmbunătăți, în mod direct și imediat, economia locală, prin faptul că firmele din domeniul ITC au cunoscut, în ultimii ani, un succes suficient de însemnat încât să poată oferi numeroase locuri de muncă și să contribuie semnificativ la bugetele publice.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale este, de fapt, o contopire a două zile internaționale. Prima a fost Ziua mondială a telecomunicațiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) în 1865.

A doua a fost Ziua mondială a informației, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin rezoluția 60/252.

Din noiembrie 2006, în urma Conferinței ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluția 68, care hotărăște ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.

ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele și sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de rețele de telecomunicații, potrivit http://www.mcsi.ro/. Uniunea este împărțită în trei sectoare: Standardizarea în Telecomunicații (ITU-T), Radiocomunicații (ITU-R) și Dezvoltarea Telecomunicațiilor (ITU-D). 
  
România este membră a ITU din anul 1866 și în prezent este membră a Consiliului pentru al patrulea mandat consecutiv, făcând parte din regiunea Central — Estică a Europei, regiune cu un total de 20 membri, reprezentată în Consiliu prin cinci membri, în acest mandat, alături de Rusia, Bulgaria, Ucraina, Cehia.

 

Sursa: agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Anunt important facut de Guvern pentru toate mamicile

Redacția

Adevărul despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Patriarhul Daniel. INFORMAȚII CRUCIALE DESPRE VIZITA ÎN RUSIA

Redacția

Spectacol dedicat mamelor, la Clubul Copiilor Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site