NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ruginoasa: Oameni revoltați pentru faptul că mormintele sunt acoperite de gunoaie

Cimitirul din comuna Ruginoasa este de câțiva ani plin de gunoaie. Asta pentru că foarte mulți dintre localnici nu înțeleg să respecte unele reguli cetățenești. Alții, sătui de ceea ce se întâmplă acolo, au solicitat ajutorul postului nostru de televiziune.  

Advertisements

Unul dintre cetățenii nemulțumiți de modul în care este întreținută curățenia în cimitir, este Cătălin Secară. El ne-a povestit cum de câțiva ani gunoiul ajunge pe mormântul bunicilor săi, iar de multe ori cei veniți la pomeniri trec peste cruce. Omul a căutat rezolvare la administrația locală, însă nimeni nu i-a dat nici un răspuns clar.
”Gunoiul ajunge până pe cruce, eu nu pot să vin în fiecare săptămână să-l mut de acolo până la poartă. Eu am vorbit cu mai multă lume să rezolve problema, dar sunt ai nimănui, toți sunt de acord că sunt aduse gunoaie, dar nimeni nu știe de cine. Dacă moare bătrâna mea eu cum pot să o duc acolo? Cu părintele nu am vorbit pentru că nu se poate vorbi cu el, o vecină de a mea a făcut de Sfânta Maria scandal, a scos gunoiul în mijlocul drumului și s-a certat cu el, eu nu vreau să fac scandal. Toată lumea e nemulțumită de ceea ce se întâmplă în acest cimitir”, ne-a declarat Cătălin Secară.
Contactat telefonic, protopopul Pavel Postolachi ne-a declarat că această problemă ar trebui rezolvată atât de părintele care administrează cimitirul cât și de autoritățile locale care trebuie să îl sprijine în acest demers. El a amintit despre problema gunoiului din cimitirul din Pașcani care s-a rezolvat după ce s-a făcut un contract cu societatea de salubritate.
”Părintele alături de administrați locală ar trebui să se ocupe, ori îl cară preotul cu oamenii lui, ori se implică administrația publică și ajută.  Și noi la Pașcani, ca să ne ia gunoiul din cimitir plătim la Salubritate. Toate Bisericile din municipiu au fost nevoite să facă contract cu CLP EcoSalubriatare”, ne-a declarat Pavel Postolachi, protopopul Pașcaniului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cine rămâne fără ajutor la încălzire?

Redacția

Concurs de recrutare în cadrul Primăriei Municipiului Pașcani

Redacția

Visarion Alexa nu mai are dreptul să slujească în Biserică. Preotul a recunoscut fapta incriminată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site