NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Târgu Frumos: Apavital a găsit o metodă ca să scape de rău-platnici! Investiția este de 260.000 euro

 

In perioada urmatoare, pe data de 27 mai, Apavital SA, societatea de apa-canal, organizeaza o licitatie pentru realizarea contorizarii la nivel de scara a blocurilor din localitatea Targu Frumos.

  

Aici, scandalurile erau dese. Apavital oprea furnizarea apei din cauza datoriilor. Insa, suferau si proprietarii care isi achitau facturile. Prin noua lucrare, aceste probleme nu ar mai trebui sa fie intampinate. Procedura are o prevedere bugetara de 1,2 milioane lei, fara TVA, aproape 260.000 de euro.

„Documentatia are ca obiect contorizarea la nivel de scara a unui numar de 49 de blocuri (P+4) ce insumeaza un total de 80 de scari, din localitatea Targu Frumos, judetul Iasi. Inca din faza de proiectare si de construire a acestor blocuri instalatia de alimentare cu apa potabila a fost realizata intr-un mod in care astazi afecteaza cerintele de buna functionare si de interventie in caz de avarie. Conducta de alimentare cu apa potabila trece prin subsolul blocurilor de la o scara la alta, respectiv de la un bloc la alt bloc. De asemenea, la o serie de blocuri, contorizarea actuala este asigurata prin apometre generale ce masoara consumul de apa pentru mai multe scari, sistarea alimentarii cu apa in cazul in care apar intarzieri la plata facturilor afectand si scari de bloc cu locatari cu «plata la zi». Din cauza deficientelor constatate in privinta functionarii instalatiilor si plata serviciilor furnizate de catre Apavital SA, este necesar sa se intervina pentru montarea de camine de apometru echipate cu contoare pentru fiecare scara”, se arata in caietul de sarcini.

Sunt vizate blocurile de pe strazile Cuza Voda, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Voda, Petru Rares, Stefan cel Mare si strada Maicuta.

 sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Școlile de șoferi s-ar putea scumpi. Cum au fost transformate mașinile de traseu și sălile de curs

Redacția

Music Awards, desemnată firma care va aduce la Pașcani artiștii care vor concerta de Zilele Municipiului

Marius Parteni

Se caută directori pentru RAGCL

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site