NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autoritățile promit că vor fi mai receptive la sugestiile antreprenorilor

Vineri, la Camera de Comerţ şi IndustrieIaşi a avut loc o discuţie informală între reprezentanţi ai companiilor locale şi conducerea administraţiei publice ieşene: Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl Maricel Popa şi Primarul Municipiului Iaşi, dl Mihai Chirica.  

Pe parcursul a aproape trei ore, reprezentanţii administraţiei au discutat punctual cu antreprenorii pe subiecte precum: trafic şi transport local, reţeaua de drumuri judeţene, procedurile de avizare şi autorizare a construcţiilor, achiziţiile publice şi buna administrare a fondurilor publice, beneficierea de tratament egal pentru investitorii autohtoni cu cei străini în ceea ce priveşte controalele autorităţilor statului precum şi facilităţile fiscale acordate.

În contextul în care autorităţile locale consideră că, pentru perspectiva unei dezvoltări sănătoase a Iaşului, este vitală o apropiere mai mare de mediul de afaceri, în sensul ascultării cu mai mare atenţie şi consecvenţă a semnalelor şi sugestiilor venite din fiecare domeniu de activitate, Primarul Municipiului Iaşi a avansat ideea constituirii, cu sprijinul Camerei de Comerţ, a unui Consiliu Economic Consultativ.

  

Acest consiliu, care va include reprezentanţi ai companiilor ieşene, va fi organizat sectorial şi se va întâlni trimestrial sau chiar mai des, dacă vor apărea situaţii speciale. Consiliul va primi atribuţii de analiză şi emitere de avize consultative asupra proiectelor de hotărâre ale Consiliului Local cu impact asupra mediului de afaceri. De asemenea, consiliul va propune proiecte de eficientizare a relaţiei dintre administraţie şi mediul de afaceri, iar Primăria va prelua problemele semnalate şi va efectua intervenţii în legislaţia locală sau la Guvern, în funcţie de natura acestora.

Totodată, în cadrul aceleiaşi întâlniri, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a dat asigurări că, cel mai târziu la începutul anului viitor, investitorii vor putea beneficia de facilităţile oferite de Parcul Industrial Leţcani. 

„Ne bucură deschiderea către un dialog pragmatic şi constructiv pe care au manifestat-o reprezentanţii la vârf ai autorităţilor publice locale, dl Mihai Chirica şi dl Maricel Popa. Fără doar şi poate, un dialog real şi într-un cadru organizat şi legitim al companiilor ieşene cu administraţia este mai mult decât necesar. Cu atât mai mult al antreprenorilor autohtoni. Nimeni nu îşi propune şi nu poate minimaliza importanţa investitorilor străini sau a multinaţionalelor, dar într-un context economic global aflat într-o permanentă dinamică, singura componentă pe care poţi spune cu certitudine că te poţi baza şi nu va dispare niciodată este antreprenoriatul local. Ne vom manifesta întreaga disponibilitate în cadrul Consiliului Economic Consultativ şi ne angajăm în acest demers cu speranţa că angajamentul administraţiei va rămâne consecvent şi ferm în colaborarea cu mediul de afaceri.” (Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi).

Advertisements

Related posts

Zăpezile de decembrie vor deveni o amintire. Mateescu (ANM): E cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani, tendința va continua

Redacția

Insolvența RAGCL, primul termen pe masa judecătorilor. A fost propus un administrator judiciar!

Marius Parteni

Ce indemnizații primesc consilierii locali după intrarea Codului administrativ în vigoare!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site