NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorPoliție

Tânăr din Verșeni condamnat la închisoare

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din satul Verșeni, comuna Miroslovești, județul Iași, a fost condamnat la închisoare după ce a spart, în miez de noapte, seiful unui magazin. Individul s-a chinuit ore în șir să deschidă cutia cu valori, timp în care și-a cumpărat o cafea de la market-ul de vizavi și s-a conectat pe Facebook la calculatorul din incinta magazinului

După ce a pus mâna pe câteva sute de lei, dar și pe niște băuturi energizante, individul a cheltuit banii pe alte produse. Se pare că vinovatul trăia doar din spargeri, de-a lungul timpului fiind trimis în centre de reeducare.

A încercat ore în șir să spargă un seif

Un tânăr ieșean, în vârstă de 18 ani, s-a chinuit ore în șir să spargă un magazin din municipiu. Deși a reușit să pună mâna pe bani într-un final, până să-i obțină și-a achiziționat o cafea și s-a conectat pe Facebook chiar de pe calculatorul din societatea comercială în care se afla.

„După miezul nopții, respectiv în jurul orelor 00:30, după ce s-a despărțit de prietenii săi, inculpatul s-a hotărât «să spargă» o societate pentru a face rost de bani.

  

Se afla atunci în zona din vale a municipiului și a decis să intre în imobil, unde funcționează o sală de forță și de fitness. Din curtea unei unități școlare de lângă clădirea societății a luat o rangă metalică pe care a introdus-o între ușa de acces și tocul acesteia, în zona sistemului de închidere, după forțarea acesteia pătrunzând în interior.

Inculpatul a început să caute sume de bani și bunuri pe care să le sustragă și la un moment dat a luat dintr-un fișet metalic niște șurubelnițe cu care intenționa să spargă seiful societății, despre existența căruia știa, inclusiv că în acesta erau depozitate sume de bani din încasări.

Inculpatul a găsit acel seif de mici dimensiuni, amplasat într-un dulap al tejghelei și a început să forțeze sistemul de închidere al acestuia cu acele șurubelnițe.

Inculpatul nu a reușit să deschidă seiful decât după mult timp și după mai multe încercări, iar în acest interval a deschis și calculatorul unității, chiar a ieșit din unitate, și-a cumpărat o cafea de la o stație de alimentare cu carburant, unde a ajuns cu un taxi. Inculpatul a rămas în incinta unității până la orele 5:29, timp în care a consumat acea cafea, a fumat, a accesat adresa sa de Facebook de pe calculator, iar din când în când forța cu acele șurubelnițe sistemul de închidere al seifului”, precizau anchetatorii.

Condamnat la închisoare

După ce a furat suma de 364 de lei, câteva energizante și batoane proteice, a fost arestat preventiv.

Advertisements
Advertisements

„După ce a reușit să deschidă seiful, inculpatul a sustras toată suma de bani din interior, respectiv 364 de lei. La plecare, a mai sustras din unitate două băuturi energizante și două batoane proteice, pe care le-a consumat. Suma de bani a fost cheltuită apoi de către inculpat, achiziționându-și diverse produse.

Inculpatul a fost reținut preventiv de la data de 19.05.2022, începând cu orele  21:35, până la data de 20.05.2022, orele 21:35. S-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile”, menționau anchetatorii.

Ulterior, magistrații ieșeni l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare.

„Pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, precizau magistrații.

BZI.RO

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bărbat din Mircești găsit spânzurat de ușă

Oana Cordoneanu

Pericol de incendiu la vila unui parlamentar din Pașcani

Marius Parteni

Pășcănean fără permis prins de polițiști conducând un autoturism

Oana Cordoneanu
Încarcă...