NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Soții care conduc Primăria Sirețel, depistați pozitiv cu coronavirus. Un consilier suplinește lipsa acestora!

Conducerea executivă a Primăriei Sirețel este de astăzi în izolare la domiciliu, după ce a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Aleșii locali au fost convocați într-o ședință extraordinară de îndată, pentru a desemna un consilier care să preia parte din atribuții.

Gelu și Doina Șpaiuc ocupă funcția de primar, respectiv viceprimar, în comuna Sirețel, după alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ambii au candidat pe lista Partidului Social Democrat. Doina Șpaiuc a fost propunerea de viceprimar.

„Am făcut investigații la Pașcani și la Iași. Ne simțim bine, avem miros și gust, nu prezentăm alte stări. Suntem nevoiți să stăm 14 zile în izolare. De aceea a fost nevoie de convocarea Consiliului Local pentru a desemna un consilier care să semneze o parte din documente”, a explicat Gelu Șpaiuc, primarul localității.

El susține că va coordona de acasă activitatea, dar nu și-a dorit un blocaj la nivel de Primărie, mai ales că vine și ședința în care va fi votat bugetul și lista de investiții. Drept urmare s-a adresat instituției prefectului pentru a obține recomandare.

  

Conform articolului 163 alin. (5) din Codul Administrativ „în situația în care sunt suspendați din funcție, în același timp, atât primarul, cât și viceprimarul, precum și în situațiile de imposibilitate de exercitare de către aceștia a mandatului, consiliul local deleagă un consilier local care îndeplinește atât atribuțiile primarului, cât și pe cele ale viceprimarului, până la încetarea situației respective, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției de primar. Pe perioada exercitării atribuțiilor de primar, precum și de viceprimar, consilierul local beneficiază de o unică indemnizație lunară egală cu cea a funcției de primar”.

Atribuțiile au fost preluate de către un consilier PSD. La ședința de astăzi au fost temeri cu privire la siguranța locației unde s-a desfășurat ședința. Unii consilieri au acuzat că edilul local ar fi știu mai demult că este confirmat pozitiv, dar a continuat să vină la lucru. Acest aspect a fost negat de primarul Șpaiuc.

Din Consiliul Local Sirețel fac parte 8 reprezentanți PSD, 4 PNL și unul din partea ALDE. 

Advertisements

Related posts

Cristești: 460 tablete pentru elevi și cadrele didactice

Oana Cordoneanu

Competiție de fotbal în luna aprilie la Todirești

Marius Parteni

„Sfatul Bătrânilor” din comuna Heleșteni rămâne o tradiție respectată! Ce răspuns a primit primarul când a întrebat dacă e bine să mai candideze!

Teona Gherasim
Încarcă...