RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tânăr din Heleșteni dat în urmărire, băgat după gratii, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului în cazul unei crime petrecută în închisoare

Un tânăr din comuna Heleșteni își va petrece următorii ani după gratii, fiind condamnat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

În urma colaborării dintre poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri şi Biroul Sirene, a fost depistat şi reţinut urmăritul naţional şi internaţional, Vasile Bogdan Grancea în vârstă de 29 de ani, din comuna Heleşteni, care se sustrăgea executării pedepsei de 1.122 zile închisoare pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis la 07.02.2013 de către Tribunalul Braşov, bărbatul a fost predat de autorităţile din Italia, României. Cel în cauză a fost depus în Arestul Secţiei 6 Poliţie Bucureşti.În noiembrie 2009, Vasile Bogdan Grancea, arestat în altă cauză, a făcut declarații mincinoase privitoare la identitatea autorului vinovat de moartea unui bărbat închis la Penitenciarul Codlea din Brașov.  Victima a fost bătută cu pumnii şi picioarele în celula în care se afla, iar în urma loviturilor grave, aceasta şi-a dat ultima suflare, după ce a stat aproape o lună în spital.

 Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, “inculpatul Dorin Cristinel, fiind audiat în calitate de martor, atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cât şi în instanţă, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la împrejurări esenţiale ale incidentului din data de 22.11.2009. În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Grancea Vasile Bogdan, procurorii au reţinut că acesta, fiind audiat în calitate de martor în cauza privind agresarea victimei G.I.T. în data de 22.11.2009, a făcut declaraţii mincinoase privitoare la identitatea autorului faptei, zădărnicind urmărirea penală. Faptele reţinute în sarcina inculpatului Jurje Marius Ştefan constau în aceea că fiind audiat în calitate de învinuit şi ulterior inculpat, în cauza penală privind uciderea lui G.I.T., a făcut declaraţiile necorespunzătoare adevărului prin care s-a auto-incriminat, în scopul de a zădărnici urmărirea penală împotriva numitului Dorin Cristinel”, se arată în comunicat.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

IPJ Iași: Final de carieră în domeniul acțiunilor speciale

Redacția

Accident cu două persoane și două autovehicule implicate

Redacția

Mașină de lux furată din Germania, găsită în România după câteva ore

Redacția
Încarcă...