RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Tânăr arestat după ce a scos 80 de mii de lei din bancomate cu carduri false

80.000 de lei în două zile. Un tânăr a crezut că dă lovitura chiar în noaptea de Sfântul Vasile, când s-a apucat de golit bancomate, cu mai multe carduri falsificate. Numai că în zorii zilei nu s-a trezit mai bogat, ci doar cu o pereche de cătuşe. Iar acum a ajuns în arest.

  

 

Tânărul de 34 de ani şi-a pregătit lovitura din timp. A cumpărat sute de cartele de plastic, albe, din China. Le-a folosit la falsificarea unor carduri bancare.

Numerele de conturi şi codurile PIN le-a cumpărat de pe internet. Potrivit unor surse judiciare, toate aparţin unor cetăţeni americani.

Infractorii trimit milioane de scrisori electronice zilnic prin intermediul cărora anunţă că ar fi reprezentanţi bancari, ai unor organizaţii sau societăţi comerciale. Le cer toate datele personale destinatarilor, iar mulţi pică în capcane şi răspund solicitărilor.

Pentru fiecare număr de cont cumpărat pe internet suspectul din Bucureşti a plătit între 10 şi 20 de dolari. În astfel de situaţii, spun surse judiciare, cumpărătorii achiziţionează zeci de astfel de date, pentru că unele fie sunt expirate, fie permit extrageri de sume foarte mici.

Bărbatul a fost prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice.

Poliţiştii vor să afle dacă tânărul acţiona singur sau avea complici, în ţară ori în străinătate. Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sursa: StirileTVR.ro                               

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Heleșteni – Campanie “O comună curată”

Redacția

Persoanele fizice și juridice atenționate să îndepărteze zăpada din fața proprietăților

Marius Parteni

Cum a încercat studenta din Suceava să ascundă crima oribilă pentru care a primit 20 de ani de închisoare

Redacția
Încarcă...