NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sute de vase au oprit pe Dunăre din cauza debitului scăzut / În secțiunea bulgaro-română există 20 de praguri care îngreunează navigarea / Nivelul cel mai scăzut este în zonele insulelor Belene și Batin/ Pot trece vase cu pescaj de până la 1,30 metri

Sute de vase autopropulsate și neautopropulsate așteaptă în tronsonul bulgaro-român al Dunării, din cauza nivelului foarte scăzut al fluviului. Acest lucru a fost anunțat BTA de Ivan Zhekov, directorul Direcției de „Supravizare a râului – Ruse” din cadrul agenției „Administrația Maritimă”, scrie The European Times, citată de Rador.

În secțiunea bulgaro-română există 20 de praguri care îngreunează navigarea. Nivelul cel mai scăzut este în zonele insulelor Belene și Batin. Pe acolo pot trece vase cu pescaj de până la 1,30 metri.

Tendința descendentă continuă. Situația este asemănătoare și în celelalte țări dunărene, întrucât apa are un debit scăzut pe toată lungimea fluviului.

„Navele de croazieră călătoresc, dacă au ocazia, în foarte puține secțiuni. În zona noastră, acest lucru este imposibil. Călătoriile se fac în principal cu vase ușor încărcate sau vase goale, care au un pescaj de 1,20 – 1,30 metri”, a explicat Jekov.

Advertisements
  

Potrivit acestuia, în prezent nu există vase blocate, căpitanii evită să traverseze acest mediu și așteaptă îmbunătățirea condițiilor. Acest lucru duce la pierderi pentru proprietarii de vase și pentru companii.

Advertisements

„A existat un nivel aproape la fel de scăzut al apei în 2003, precum și în 2018,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Barometrul vizibilităţii miniştrilor. Nicolae Ciucă urcă pe locul al doilea în octombrie. Cîţu rămâne lider. Cine sunt codaşii clasamentului

Redacția

Kurzi ucişi la Paris: Ankara l-a convocat pe ambasadorul Franţei pentru „propagandă anti-Turcia”

Redacția

Iohannis: Nu calculăm un scenariu în care România să fie ameninţată. NATO nu va fi implicat în acest conflict militar şi nici România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site