RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Sute de cărți donate donate Bibliotecii Școlare din Valea -Seacă

Proiectul ”Până hăt de carte! ” a ajuns în comuna Valea-Seacă. Obiectivul acestuia este revitalizarea bibliotecilor rurale din județul Iași. 

Sâmbătă, 19 octombrie, Școala Gimnazială Valea – Seacă a primit o donație de 940 de cărți necesare elevilor. Aceasta a fost făcută de senatorul USR de Iași Dan Lungu, profesor și scriitor, inițiatorul proiectului ”Până hăt de carte! ”. În urma acestui eveniment, fondul de carte ajunge la aproximativ  5.000 de volume. Biblioteca este coordonată de Ionela Apetrei, profesor de limba și literatura română. Senatorul Dan Lungu a promis că se va reîntoarce la școala din Valea-Seacă pentru a susține o activitate interactiva cu elevii pasionați de lectură.

  

”Până hăt de carte! ” s-a născut în urma identificării problemelor în privința consumului de cultură și educație, cu precădere în mediul rural.

 Cei care vor să doneze cărți pentru bibliotecile satelor județului Iași, o pot face prin intermediul partenerilor campaniei sau la sediul biroului parlamentar:

Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;•

 Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;•

 Meru: Bld. Carol I, nr. 3;

 Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;

Biroul parlamentar: str. Grigore Ureche nr. 3, bl. Walter Mărăcineanu, mezanin.

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate, pot apela 0725 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.


 

Related posts

Situație fără precedent: Primăria anunță grădinița din Boșteni prin intermediul presei că a primit o finanțare în valoare de 300.000 de lei

Teona Gherasim

Manuale digitale pentru clasele I şi a II-a, până la toamnă

Redacția

Medalie adusă la Iaşi din Thailanda de un elev de la Colegiul „Naţional“

Redacția
Încarcă...