NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Toți locuitorii unei regiuni din Italia vor primi gaze naturale gratis după ce guvernatorul a semnat un acord cu companiile petroliere

Preţurile cresc vertiginos în întreaga Europă, dar nu şi în Basilicata, o regiune din sudul Italiei unde locuitorii vor putea acum beneficia de o nouă lege semnată de guvernatorul Vito Bardi, relatează La Stampa.

Localitatea Matera din regiunea BasilicataFoto: Ben Pipe / ImageSource / Profimedia Images

Datorită compensaţiilor, începând din luna octombrie, costul gazului din facturile tuturor rezidenţilor va fi redus semnificativ.

  

„În Basilicata avem zăcăminte importante de petrol și gaze. Depozite de care beneficiază întreaga comunitate națională. Însă, pe lângă beneficii, există și costuri în ceea ce privește mediul, limitarea activităților de producție și așa mai departe. Aceste costuri sunt compensate și monetizate de companiile care extrag în zonă și sunt plătite regiunii Basilicata”, a declarat Bardi.

Advertisements

„Întrucât e vorba de costuri care îi afectează pe rezidenţi, mi s-a părut corect să le şi restituim acestora o mare parte din aceste despăgubiri”, a adăugat el.

Advertisements

„Am făcut această lege în favoarea familiilor și a organismelor publice, pentru mediul de afaceri încă mai lucrăm la găsirea unei soluţii. Ne-am dori să intervenim și în favoarea companiilor, dar avem nevoie de reglementări”, a explicat guvernatorul italian.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ucraina denunță un nou atac al Rusiei, cu drone de fabricație iraniană, asupra orașului Odesa

Redacția

O postare pe reţelele de socializare ne poate aduce hoţii în casă. Campanie a Poliţiei pentru prevenirea spargerilor de locuinţe

Redacția

Un român întors din Germania a rămas la vamă fără mașina nou-nouță. Supriza polițiștilor a venit abia când s-au uitat în autoturism

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site