RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

STUDIU: Ozempic și Wegovy ar avea legătură cu o afecțiune rară care cauzează orbirea la un ochi / Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 17.000 de pacienți

Cercetătorii au identificat o posibilă legătură între semaglutidă și o afecțiune oculară rară, dar au declarat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști dacă medicamentul a cauzat de fapt problema. Persoanele care iau medicamentele de succes pentru pierderea în greutate și diabet Wegovy și Ozempic ar putea fi expuse unui risc mai mare de orbire la un ochi, din cauza unei afecțiuni oculare rare, relevă o nouă cercetare. Studiul, publicat în revista JAMA Ophthalmology, a inclus dosarele medicale ale aproximativ 17.000 de persoane pe parcursul a șase ani, transmite Euronews.

Studiul a constatat că pacienții cu diabet cărora li s-a prescris semaglutidă, care este comercializată sub denumirile Wegovy și Ozempic, au fost de aproximativ patru ori mai susceptibili de a fi diagnosticați cu neuropatie optică ischemică anterioară non-arteritică (NOIA), o afecțiune oculară care nu este dureroasă, dar nu poate fi tratată sau vindecată.

Pacienții supraponderali sau obezi cărora li s-a prescris medicamentul au fost de peste șapte ori mai predispuși la neuropatie optică ischemică anterioară non-arteritică decât pacienții care nu au luat medicamentul.

NOIA apare ca urmare a reducerii fluxului sangvin către nervul optic, care leagă ochiul de creier,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România şi Bulgaria ar putea fi despăgubite pentru că nu au fost primite în Schengen

Redacția

VIDEO Premiile Festivalului de la Cannes 2022: Filmul ”Triangle of Sadness”, regizat de Ruben Ostlund, a câştigat trofeul Palme d’Or – UPDATE

Redacția

29 iulie, Ziua Imnului National. Unde a fost cantat pentru prima data

Redacția
Încarcă...