NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, marţi, o nouă decizie în cazul victimelor Revoluţiei din decembrie 1989, prin care Statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale celor care şi-au pierdut vieţile în Revoluţie.

 

În urma deciziei emise marţi de CEDO, Statul român se face vinovat de încălcarea procedurală a Articolului 2 din Convenţia pentru Drepturile Omului.

Decizia a fost adoptată cu şase voturi în favoarea acesteia şi unul împotrivă.

În urma deciziei, Statul român este obligat la plata a 15.000 de euro pentru fiecare din cele 45 de familii care au depus plângere “într-un interval de trei luni, de la data la care verdictul devine final în concordanţă cu Articolul 2 al Convenţiei pentru Drepturile Omului”, la care se adaugă şi taxele de judecată.

Pe 23 februarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat câştig de cauză pentru 17 români, rude ale celor care au murit în Revoluţia din decembrie 1989.

Potrivit deciziei date de CEDO, fiecare dintre cei 17 români care au făcut plângere împotriva statului român în dosarul Revoluţiei vor primi câte 15.000 de euro plus taxele de judecată.

Reprezentanţii Asociaţiei “21 Decembrie 1989” spuneau atunci că încă 200 de plângeri privind Revoluţia îşi aşteptau rezolvarea la CEDO.

 

 Sursa: mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Un centru specializat în arsuri ar putea fi deschis la Iaşi!

Redacția

S-a demonstrat științific! Numărul pe care-l porți la picior îți spune cât vei trăi

Redacția

De ce sunt aripile avioanelor răsucite la capăt

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site