NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Statul Islamic revendică atacurile comise în weekend împotriva talibanilor din orașul afgan Jalalabad

Gruparea jihadistă Statul Islamic în Afganistan (SI-K) a revendicat atacuri comise sâmbătă şi duminică împotriva talibanilor în oraşul afgan Jalalabad, potrivit organului său de propagandă Amaq, citat de AFP.

Aceasta a afirmat în două comunicate că este autoarea a „trei atentate cu bombă distincte” care au vizat trei „vehicule ale talibanilor” sâmbătă la Jalalabad, iar apoi un alt „atac cu bombă” duminică împotriva „unui vehicul al talibanilor” în acest mare oraş din estul Afganistanului.

Jalalabad este capitala provinciei Nangarhar, principalul bastion al grupării Statul Islamic în Afganistan, rival al talibanilor, care a revendicat atacul sângeros în care şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane în aeroportul din Kabul la 26 august.

Acestea sunt primele atentate sângeroase comise după retragerea trupelor americane din ţară la 30 august, după 20 de ani de prezenţă militară.

  

Cele trei explozii de sâmbătă au ucis cel puţin două persoane şi au rănit altele 20, conform unui responsabil taliban, sub rezerva anonimatului. Un alt oficial al Departamentului Sănătăţii din Nangarhar a informat despre 3 morţi.

Cel puţin unul dintre atentate a vizat o maşină a poliţiei talibanilor.

Duminică, un vehicul care transporta combatanţi talib

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

O șoferiță a murit pe loc într-o maşină zdrobită de copac, în Tulcea

Redacția

Dacia de la Mioveni se închide de joi. 13.500 de angajați vor fi în șomaj tehnic

Redacția

Copil căzut din telescaun, a fost chemat elicopterul SMURD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site