NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Monedă din argint dedicată aniversării a o sută de ani de la nașterea lui Eugen Drăguțescu, lansată de BNR

Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a o suta de ani de la nasterea lui Eugen Dragutescu, artist plastic roman, pictor si grafician.

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul BNR, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea lui Eugen Dragutescu.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
Valoare nominala: 10 lei;
Metal: argint;
Titlu: 999‰;
Forma: rotunda;
Diametru: 37 mm;
Greutate: 31,103 grame;
Calitate: proof;
Cant: zimtat.

Aversul monedei reda un desen al artistului plastic Eugen Dragutescu, valoarea nominala „10 LEI”, inscriptia „ROMANIA”, stema Romaniei si anul de emisiune „2014”.

Reversul monedei prezinta portretul, numele, semnatura lui Eugen Dragutescu si anii intre care a trait „1914”, „1993”.
 
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea lui Eugen Dragutescu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

sursa rtv.net

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Statul returnează taxa de poluare în rate, eşalonate pe cinci ani. Ce proceduri au de urmat şoferii pentru a-şi recupera banii

Redacția

Peste 9.170 de beneficiari de pensii de serviciu, la finele lui 2018. Categorie cu pensie medie de peste 17.000 de lei

Redacția

Băile Felix, stațiunea cu ape unice în Europa care permit tratarea cu succes a multor afecțiuni medicale. Turiști din toata lumea vin aici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site