RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Starea drumurilor naționale și județene din zona Paşcani și Târgu Frumos. Recomandările Poliției Rutiere!

În urma atenţionării emise astăzi de către Administraţia Naţională de Meteorologie de Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi precipitaţii mixte situaţia la Paşcani, Târgu Frumos și localităile limitrofe pare că este sub control. 

Din cursul nopţii trecute şi până în această seară pe municipiu a nins încontinuu, lucru care ar fi putut încurca traficul auto, dar şi traficul pietonal.

S-a acţionat pe drumurile naţionale şi cele judeţene fiind folosite utilajele de deszăpezire tip autocamioane cu lama, sărăriţe şi autogredere. “Se circulă în condiţii normale de iarnă, carosabilul este umed la Târgu Frumos, Moţca şi pe DN2. Nu există probleme momentan”, ne-a declarat Vlad Simon, șef district Sector Drumuri Naționale.

  

Situaţia este ţinută sub control şi pe drumurile judeţene:“Intervenim cu 14 maşini cu lamă şi sărăriţă şi cu 4 autogredere. Patrulăm toate drumurile şi nu avem nici un blocaj la ora aceasta”, ne-a declarat Daniel Minciuna, directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

În acest moment grosimea stratului de zăpadă este de aproximativ zece centimetri, iar din fericire până la această oră nu au fost semnalate neplăceri sau incidente rutiere.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile avertizării  meteo de Cod Galben de  ninsori pentru judeţul Iaşi, Poliţia Ieşeană recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

~ Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

~ Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

~ Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

~ De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

~ Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

~ Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, petoate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

~ Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

~ În zilele cu ninsori, viscol, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

~ Ţineţi cont de faptulcă atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

A fost semnat contractul pentru asfaltarea DJ 208 N Lespezi-Vânători

Oana Cordoneanu

Atenţie! Centrul municipiului va fi închis mâine pentru curăţenie

Ema Roman

Construcția unui teren de sport acoperit la Ruginoasa, blocată din cauza documentației incomplete

Marius Parteni
Încarcă...