RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul CF Pașcani, suport covid: Telefonul la care pot suna aparținătorii bolnavilor internați. Donații din partea unui fost pacient

100 de pacienți infectați cu coronavirus au primit asistență medicală, în mai puțin de o lună de zile, la Spitalul CF Pașcani. Unitatea medicală a devenit suport covid pe data de 19 octombrie.

Însoțitorii pacienților nu mai au voie să intre în spital, iar unitatea medicală a pus la dispozție un număr de telefon, la care pot suna aparținătorii, pentru informații legate de starea de sănătate a bolnavilor. Acesta este 0787. 725.184. Pachetele trimise de rude pacienților, pot ajunge la aceștia prin intermediul angajaților din sistemul de pază, care le preiau și, ulterior, cadrele medicale le distribuie către beneficiari. Astăzi, la Spitalul CF Pașcani erau internați 43 de pacienți, infectați cu coronavirus. Aceștia sunt din Pașcani și zonele limitrofe, aflati majoritatea într-o fază medie a afecțiunii și prezentând multiple comorbidități.

Spitalul a organizat alocarea a două numere de telefon, unul destinat zonei roșii – zona unde sunt internați pacienții diagnosticați cu COVID 19 și un telefon în zona verde, în camera de gardă a asistenților. Aparținătorii pot suna la numărul de telefon 0787. 72 5.184. Astfel, este important de știut faptul că, la internare, pacienții au obligația de a oferi cadrelor medicale datele personale inclusiv cele legate de istoricul medical și, de asemenea, sunt rugați să lase datele de contact ale rudelor.Dacă pacienții își dau acordul ca date despre starea lor de sănătate să fie transmise aparținătorilor pe care i-au nominalizat, atunci cadrele medicale pot răspunde prompt solicitărilor. Este important de reținut și faptul că, în unele cazuri, asistenții care preiau solicitările venite din partea aparținătorilor le pot oferi doar unele informații, caz în care este nevoie ca aparținătorii să aștepte să intre în contact direct cu medicul curant. De asemenea, reamintim faptul că aparținătorii pot transmite pachete cu cele necesare pacienților internați prin intermediul angajaților din sistemul de pază, care le preiau și, ulterior, cadrele medicale le distribuie către beneficiari. Recomandăm aparținătorilor care vor să trimită un anumit tip de mâncare să țină cont de regimul recomandat de medicul curant / hiposodat, cu conținut scăzut de grăsimi, de asemeni, rugăm aparținătorii să țină cont de apetitul pacientului deoarece am constatat că a crescut foarte mult cantitatea de deșeuri menajere”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spitalul CF Pașcani.

Unitatea medicală are 15 paturi cu sursă de oxigen, care sunt toate ocupate. În curând va fi amenajată şi o staţie de distribuţie a oxigenului, în curtea unităţii medicale și se așteaptă livrarea a 18 concentratoare de oxigen.  

  

”Am reușit să creștem prin forțe proprii capacitatea de administrare a O2 la 15 paturi, în prezent toate fiind ocupate. Am întreprins demersuri pentru a moderniza instalația de transport și administrare a O2, mergând până la achiziția unei noi stații de producere a O2 medical. Așteptăm livrarea a încă 18 concentratoare și vom începe cât de curând evaluarea instalației electrice a unității, cu măsurile care se impun pentru adaparea acesteia la consumurile în continuă creștere”, a mai precizat Iuliana Dumitruț.  

Managerul Spitalului CF Pașcani a depus la Primaria Municipiului solicitarea, ca unitatea medicală să fie considerată unitate de interes local, putând astfel beneficia de sprijin din partea administrației locale.

Un fost pacient care a primit îngrijiri medicale la Spitalul CF Pașcani, a donat materiale de protecțe, cât și un televizor care a fost instalat într-unul din saloane.

Unitatea medicală cere în continuare sprijinul comunității locale.

Pentru susținerea activității în lupta contra covid, cine dorește să ajute Spitalul CF Pașcani o poate face donând în contul unității medicale : RO55TREZ40720F370100XXXX   (Trezoreria Pașcani).  Pentru alte donații, cât și detalii, telefon 0232. 767. 065.

Puteți sprijini Spitalul CF Pașcani și prin donații în natură :

  • mijloace de transport pacienti nedeplasabili (carucior, targa),
  • dezinfectanti cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sanatatii cum ar fi: TP1 pt dezinfectia igienica a manilor, TP 2 pt dezinfectia de nivel inal pt suprafete critice, TP 2 ultrarapid pt suprafete si dispositive medicale, dezinfectant pt suprafete semicritice, dezinfectant pt suprafete noncritice, set dezinfectanti aeromicroflora,
  • Butelii de O2 medicinal de la operatori economici autorizati, avand in vedere criza nationala privind lipsa O2 in unitatile sanitare,
  • echipamente de protectie cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sanatatii: combinezon impermeabil, manusi, masca chirurgicala, masca FFP 2 si FFP3, viziere, ochelari de protectie, botosei, capeline, halate impermeabile,
  • ajutor in amenajarea diverselor constructii (alei in curtea spitalului, rampa, constructie de mici dimensiuni care sa protejeze statia de distributie a O2 care urmeaza sa fie instalata), izolarea termica a estacadei de trecere dintre cele 2 corpuri de cladire, ce in prezent reprezinta zona de iesire a personalului medical din zona rosie,

Related posts

9 tipuri de cereale cu conținut scăzut de carbohidrați

Redacția

Dr. Dan Tesloianu, arest la domiciliu / Decizia nu este definitivă

Redacția

Excelenta dietă de toamnă

Redacția
Încarcă...