“Sper să te opereze cineva care știe cât tine la materia asta”, este tipul de replică cu care mulți studenți la Medicină sunt, probabil, deja familiarizați – studiile din ultimii ani arată o creștere semnificativă a nivelului de stres în rândul studenților din diverse țări europene și Statele Unite, care nu au fost altceva decât întețite de crizele continue ale ultimilor ani.
Claudia, Sabina și Elena sunt trei studente din Constanța care au ales să explice, pentru Info Sud-Est, despre cum au ajuns, la puțin peste 20 de ani, în stadiul de burnout: o condiție care afectează tot mai mulți tineri din întreaga lume, fie ei liceeni, studenți sau proaspăt intrați pe piața muncii. Studentele au ales să nu le fie dezvăluită identitatea completă.
- Notă: Sindromul de burnout are diferite interpretări în funcție de mediul și circumstanțele în care apare, însă în toate cauzele este asociat cu stresul. Organizația Mondială a Sănătății definește burnout-ul în raport cu stresul de la locul de muncă. În context academic, Justice Institute din Canada definește burnout-ul ca „o reacție emoțională,
» Citește continuarea pe pagina autorului