NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

40 de câini din padocul Primăriei au luat calea Franței. Pașcaniul scapă de maidanezi grație voluntarilor

Întâlnire importantă astăzi între reprezentanții Primăriei și cei ai Asociației Asso Mukitza din Franța. Din partea administrației locale au participat Gică Zanet și purtătorul de cuvânt Paul Apostol.

La începutul discuțiilor, administratorul public le-a mulțumit reprezentantelor asociației pentru ajutorul primit de-a lungul timpului și speră ca această colaborare să continue. Răspunsul a fost că organizația din Franța dorește să ajute în continuare Primăria în rezolvarea problemei câinilor comunitari, iar pe termen lung scopul este strângerea tuturor maidanezilor de pe străzi și adoptarea acestora.
O propunere interesantă a Asociației din Franța este aceea de a trimite în luna decembrie o echipă de veterinari care să se ocupe de sterilizarea tuturor câinilor prinși, condiția fiind de a li se asigura un spațiu adecvat. Administrația locală a acceptat propunerea reprezentantelor asociației Asso Mukitza iar locația de sterilizare va rămâne aceeași, din zona vale.
Cele două reprezentante din Franța au vrut să știe și care este poziția municipiului Pașcani legată de eutanasierea câinilor comunitari. Gică Zanet le-a transmis acestora că administrația locală nu dorește să ia o asemenea măsură atât timp cât vor fi ajutați cu adopțiile. O altă idee importantă venită din partea francezilor este aceea de începe o campanie la Pașcani de sterilizare și a câinilor din curțile oamenilor din suburbii.
Asociația Asso Mukitza va ajuta și la renovarea actualului padoc, mai exact membrii acestei organizații doresc amenajarea unei camere pentru puii din padoc pe parcursul acestei ierni, pentru ca aceștia să nu moară. Aceeași membri au atras atenția că actualele condiții pentru câini nu sunt tocmai optime și că și-ar dori să se facă ceva până la venirea iernii.
La finalul discuțiilor cele două reprezentante au anunțat că vor adopta mâine și duminică 40 de câini din padoc, pentru că locația a ajuns aproape de capacitatea maximă și vor să evite pe cât posibil eutanasierea. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}
 

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi încalcă legea: a semnat un contract pentru publicare de anunțuri cu un cotidian regional deși legea îl obligă să publice într-unul local!

Răzvan Grecu

Se schimbă legea: Pașaportul nu va mai expira după 5 ani

Redacția

Reorganizare sau insolvență pentru RAGCL? Comisia de analiză reia discuțiile joi

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site