RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Șoferi inconștienți la volan, în judeţul Iaşi! Au fost prinși în trafic băuți și fără permis de conducere

Polițiștii din Iași au deschis dosare penale pe bandă rulantă pe numele unor șoferi inconștienți. Deși au consumat băuturi alcoolice sau nu dețineau permis de conducere, s-au urcat la volan fără să le pese de lege. Chiar dacă au pus viața lor și a celorlalți participanți la trafic în pericol, au fost, din fericire, opriți la timp

Mai mulți indivizi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși băuți sau fără permis la volan. Polițiștii ieșeni au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Movileni, fără a deține permis de conducere. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

„La data de 22 mai, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au oprit, pentru control, pe DJ 282, în comuna Movileni, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Focuri. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit faptul că o femeie, de 35 de ani, din comuna Focuri, i-ar fi încredințat autoturismul bărbatului de 38 ani, deși ar fi cunoscut că acesta nu deține permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 mai a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, pe data de 24 mai, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar cercetările continuă.

  

Un bărbat a fost prins de polițiști la volan, deși nu avea permis de conducere valabil pe teritoriul României

Un bărbat și-a încercat norocul și a condus deși nu avea permis de conducere. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat, de 70 de ani, din municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pe teritoriul României. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă. În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 61 de ani, din comuna Ceplenița.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Și în acest caz cercetările continuă.

bzi

Related posts

Multe violenţe de sărbători pe fondul consumului de alcool

Marius Parteni

Pompierii au stins un incendiu izbucnit de la deșeuri menajere

Redacția

Alertă de terorism în Europa! Au fost arestaţi la Viena mai mulți indivizi care plănuiau să arunce în aer Catedrala Sf. Ștefan, în timpul slujbei de Crăciun

Redacția
Încarcă...