NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Rafila, despre ritmul infectărilor cu coronavirus de după 15 mai: Aștept cu nerăbdare ziua de marți

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit la Digi24 despre trendul infectărilor cu noul coronavirus din aceste zile. Medicul spune că aparent stăm bine, dar așteaptă să vadă marți rezultatele analizelor făcute luni, o zi de lucru. „Aștept cu nerăbdare ziua de mâine (marți – n.r.), pentru ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend”.

„Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Aștept cu nerăbdare ziua de mâine, pentru că ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend”, a continuat medicul.

„Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienți care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi și putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată”, a adăugat Rafila.

Marți, 26 mai 2020, se împlinesc trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României. În acest timp, România a depistat 18.283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 11.630 au fost declarate vindecate şi externate,iar 1.205 au murit.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Costică Pânzaru a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitatului Municipal de Urgență Pașcani! Vezi ce note a luat acesta!

Răzvan Grecu

Încă o persoană a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 53

Redacția

La doar 17 ani,un tânăr a primit un diagnostic cumplit și are nevoie de ajutorul semenilor!

Redacția
Încarcă...