RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Şofer cuminţit de judecători. Condamnare cu executare

Un tânăr de 31 de ani din judeţul Bacău a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare după ce s-a urcat băut la volan.

Adrian Ionuţ Roşca, fost Nistor, a fost găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului.
Adrian Roşca a comis fapta în data de 4 ianuarie 2015, aproape de ora 5 dimineaţa, atunci când a condus un Audi A8 având o alcoolemie foarte mare, de 2,10 g‰ alcool pur în sânge. Înainte de a fi testat, individul a fost implicat într-un scandal în faţa clubului Skin din Iaşi. După ce a ieşit din club, a urcat la volan şi a lovit două taximetre, fiind oprit de taximetrişti să fugă de la faţa locului. „În faţa medicului, inculpatul a declarat că a consumat in intervalul 22.00 – 05.00 trei sticle de bere marca Corona, de 330 mililitri, şi nu a consumat alimente“, se arată în motivarea sentinţei. Individul nu s-a prezentat la audieri şi nici nu a oferit adresa corectă la care locuieşte, pentru a fi citat. „Instanţa apreciază că scopul pedepsei aplicate inculpatului poate fi atins doar prin executarea acesteia în regim de detenţie, ţinând cont de comportamentul inculpatului înainte şi după săvârşirea faptei, considerând că în mod neîndoielnic reabilitarea soci­ală a acestuia poate fi realizată doar prin executarea pedepsei închisorii potrivit naturii ei“, au motivat judecătorii, care i-au interzis individului să mai conducă timp de cinci ani. Sentinţa nu este însă definitivă, şi poate fi atacată cu apel.  E una dintre puţinele decizii de acest gen pronunţată la laşi, în ultimii ani, de regulă, judecătorii considerând că şoferii care conduc beţi se pot reeduca prin pedepse la închisoare cu suspendare.

sursa www.adevarul.ro

Related posts

„CRĂCIUN ÎN SIGURANŢĂ” campanie de prevenire a infracţionalităţii derulată pe timpul Sărbătorilor de Iarnă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi

Redacția

Înșelăciune cu vouchere de vacanță. Prejudiciul este estimat la un milion de lei

Redacția

Percheziții la locuința unui pășcănean. Din casa unei femei s-au furat bani și bijuterii în valoare de 30.000 lei

Oana Cordoneanu
Încarcă...